Jump to content

Annie25

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što konkretno onda ja sad mogu učiniti,odnosno,kome se obratiti? Što se tiče nužnog dijela,u mom slučaju to je polovica od onoga što bi majci i sestri pripalo da nije bilo darovnice,jesam li u pravu?
  2. Budući da je kuća vec duže vrijeme prije očeve smrti glasila na mene i majka i sestra su to znale te ni jedna od njih nije nikada spomenula da će osporavati darovnicu i tražiti svoj dio,kuća nije ni bila predmet ostavinske rasprave. Upravo zbog toga sam hipotekarni kredit još prije rasprave prenio na sebe te ni on nije naveden kao ostavina pokojnog oca. Naime,majka je u mirovini,a sestra nezaposlena,a pošto je kuća ''moja'' logično mi je bilo da je i kredit u cijelosti moja obaveza! I sve je bilo u redu do neki dan kada sam slučajno saznao da mi majka iza leđa posjećuje odvjetnike i pobija darovnicu!Ostavinska rasprava je bila u prosincu prošle godine pa me zanima da li uopće mogu nešto učiniti s obzirom na gore navedene okolnosti?Naime,ukoliko one dobe svoje ''dijelove'' kuće,onda je pošteno da dobe dijelove i ne baš malog kredita kojeg ću otplaćivati narednih 18 godina!
  3. Otac mi je darovao kuću prije više od tri godine,ali je umro prije 10 mjeseci. Zanima me da li majka koja živi u kući i sestra koja na toj adresi ne živi već 8 godina imaju pravo tražiti nužni dio ili dio kuće. Kuća je pod hipotekom koju nakon očeve smrti otplaćujem ja. Novac od hipoteke je potrošen na obnovu kuće,a i od prije na mene glasi kredit kojim je kuća obnavljana. Ukoliko majka ili sestra imaju pravo na dio kuće,odnosno pobiju darovnicu,da li se tada i otplata kredita dijeli?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija