Jump to content

Nina1970

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na pomoći. Ovih dana obavila sam katastar i odjel za prostorno planiranje. Slijedeći korak je Gruntovnica gdje će mi podrobno objasniti u kojoj form treba biti Ugovor/Zahtjev/sl. o pravu građenja. I naravno suglasnost CZSS-a. Ovdje također ima više varijanti: 1.Vlasnik zemljišta i građevine djeca (gradim u njihovo ime) 2.Vlasnik zemljišta djeca, a ja kao investitor vlasnik građevine 3.Vlasnik zemljišta i građevine djeca, a ja se uknjižujem doživotno pravo uživanja. Za sve je potrebn ugovor o pravu građenja i suglasnost CZSS-a. Ukoliko vas zanima nastavak priče, rado ću je podjeliti.
  2. Zahvaljujem na odgovoru i molim dodatno objašnjenje. Poznato mi je da trebam suglasnost CZSS i sa njima sam već surađivala po pitanju druge imovine. što se njih tiće oni će odobriti gradnju jer djeca gradnjom nisu izgubila nikakvu imovinu, odnosno nisu oštećena. No, pitanje je smijem li ja graditi kuću na zemljištu koje ne glasi na mene već na moju mld. djecu? I je li odobrenje CZSS-a dovoljni dokument ili je potrebna još nečija suglasnost? Da li vaša navedena rečenica - sve mora biti u korist djece - znaći da i objekt na tom zemljištu mora glasiti na njih? I ako mora, mogu li ja kao njihov Z.Z. graditi kuću na njihovo ime?
  3. Molim pomoć ili savjet od kuda krenuti. Želim graditi kuću/vikendicu na zemljištu čiji su vlasnici moja mld.djeca. Zemljište su nasljedili nakon smrti mojeg oca. Može li u ovom slučaju zemljište glasiti na njih, a kuća na moje ime i što se događa u slučaju da jednog dana jedno od njih želi prodati ili raspolagati tim zemljištem. Napominjem da su odnosi unutar obitelji korektni, no želim zaštititi i njihova i moja prava. Dakle, smijem li graditi kuću na zemljištu moje mld.djece i kojoj instituciji se treba obratiti za eventualno potrebnu dozvolu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija