Jump to content

Sonjiska

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sonjiska objavio

  1. Poštovani, kćer ima 15 godina, a ja se spremam pokrenuti postupak za samostalno skrbništvo jer se otac kćerke više ne javlja na poruke, uopće ne želi kontaktirati samnom, ne sudjeluje u obrazovanju, ne brine za zdravlje svog djeteta etc. Samo želi vršiti kontrolu nad mojim postupcima, jer smatra da je to smisao očinstva. Međutim do sada sam imala i strašno puno problema sa svojim Centrom za socijalnu skrb gdje su me zbog gluposti i očitih laži za koje postoje "protudokazi" progonili i maltretirali svih ovih godina. Kćerku su prvi puta vidjeli sa 12 godina, a do tada su mi život zakomplicirali na nemoguće načine, izvrijeđali i ponižavali. Zanima me kako, pred kojim tijelom i u koje vrijeme (prije ili poslije predavanja zahtjeva za samostalnu roditeljsku skrb) mogu tražiti izuzeće toga Centra ili neki zaobilazni postupak u slučaju kada oni trebaju dati evaluaciju za postupak pred sudom koji sam navela. Lp
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Čula sam da postoji i djelomična "potpuna" skrb, odn. da jedan roditelj može tražiti da sam odlučuje u određenim pitanjima kao npr.: odlučivanje o promjeni prezimena. Tako su mi zadnji puta objasnili u CSS-u, ali ne u potpunosti, još čekam da me pozovu na savjetovanje. S obzirom da njima ne vjerujem, obraćam se vama za pomoć. p.s. zanima me, pravno gledajući, da li je izvanparnični postupak nešto što se pokreće prijedlogom ili zahtjevom ili tužbom.
  3. Poštovani, majka sam 15-godišnje kćerke, non-stop samohrana. Otac kćerke je jedva malo sudjelovao u odgoju svaki drugi vikend kada je mogao. U školu nikada nije išao na informacije, niti je vodio računa o redovitim zdravstvenim pregledima. 1,5 godinu je plaćao alimentaciju. Sada je otišao u komunu na odvikavanje od droge gdje je potpisao da će biti 2 godine. Zanima me da li je moguće dobiti potpuno skrbništvo, kako bi glasio naziv toga predmeta i što treba navesti kao bitan razlog. Ima li išta o tome u Obiteljskom zakonu? p.s. unatoč svim mojim upozorenjima CSS-u da otac ne vodi računa o svojim obvezama i pravima, i dalje je dobio pravo viđenja kćeri kao i svaki normalan otac koji uistinu brine o svojem djetetu zbog naklonjenosti CSS-a i njegove odvjetnice koja je ujedno i njegova susjeda. Tako je bilo do sada, dok nije otišao u komunu.
  4. pardon, stan je bio isplaćen gotovinom, jednokratno. Zanima me da li postoji ikakav uvjet da bi ipak na neku foru partner mogao dobiti stan (ili dio stana) u slučaju prekida izvanbračne zajednice. Plaća račune, a hranu i ostalo plaćamo zajedno. Međutim, moj otac strahuje da bi ovaj mogao naći neku rupu u zakonu i prisvojiti stan.
  5. Vlasništvo nad stanom sam stekla prije veze sa partnerom, kupoprodajnim ugovorom. Novi stan bi dobila darovnim ugovorom od svoga oca.
  6. Poštovani, zanima me pitanje moga vlasništva na stan koji imam 14 godina. Partner živi 10 godina samnom u mome stanu. Da li je on zbog stanovanja stekao kakva prava na vlasništvo moga stana? U slučaju selidbe u novi stan pod mojim vlasništvom, da li bi tada imao kakvo pravo tražiti udjel u vlasništvu te u slučaju prekida dugoročne veze isto. Ako da, da li postoji neki dokument kojim se može obvezati da neće tražiti ta prava, iako nismo u braku?
  7. Kažu mi da sam ja zakonski zastupnik kćerke, jer živi samnom, ali kada treba vaditi osobnu iskaznicu, onda se otac također treba pojaviti. Zanima me da li uopće postoji opcija u zakonu gdje bih sada ja mogla imati puno zakonsko pravo (kada se utvrdi da je otac nedostupan) ili ne postoji već Centar glumi oca u slučaju njegovog izostanka i daje odobrenja u pravnim pitanjima.
  8. Poštovani, imam problem sa ocem od kćeri jer se prije koji mjesec, po riječima njegove majke, prijavio u nekakvu komunu za liječenje od droge gdje je navodno potpisao živjeti 2 godine. Javila sam Centru za socijalnu skrb zbog daljnjeg postupanja kod nekih pravnih stvari kao što su alimentacija i vađenje osobne iskaznice za kćer. S obzirom da sa tim Centrom stvari nisu transparente i s obzirom da otac tamo ima neku vezu, zanima me kakva su moja prava u vezi zastupanja kćeri u pravnim poslovima. Također me zanima da li bi sada Centar trebao po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za ponovno utvrđivanja susreta sa ocem i ostalih okolnosti vezane za obaveze oca ... ili bih sama trebala pokretati postupak. Da li će njegov izostanak biti posljedica smanjivanja njegovih prava i obaveza. Lp
  9. Na taj nalaz nisam dobila nikakvo pravo žalbe u tom samom dokumentu. Ono služi kao prijedlog centru za socijalnu skrb. Dobila sam riješenje od suda da zapostavljam dijete iako o tome uopće nema govora niti je to ikada istraženo - nema nikakvih dokaznih sredstava osim izjave nadzornice da sušim veš u sobi gdje dijete spava i to što je ponekad zaboravila koju knjigu ili bilježnicu za školu.
  10. Poštovani, kome bi se moglo žaliti na nalaz vještaćenja Poliklinike za zaštitu djece u vezi brige o djetetu odn. u vezi neosnovane optužbe za zapostavljanje djeteta?
  11. Pozdrav, trenutno sam redovna studentica koja povremeno radi preko student servisa. Imam nekoliko ovrha koje su se nakupile do 11,000 kn zbog toga što sam sav zarađeni novac davala za nastavak školovanja. Problem je u tome što FINA redovne studente i inovac zarađen preko student servisa uzima u 100%-tnom obliku, zaštićeni račun ne vrijedi. Da li bi moglo postojati nekakvo rješenje da mi ne uzimaju sve novce ili da se te ovrhe pauziraju?
  12. Poštovani, zanima me priroda privremene mjere od godinu dana koja je istekla i nije produživana od suda (bar za sada). Međutim Centar za socijalnu skrb je poslao novi prijedlog za produženje i zanima me da li sud može donijeti odluku bez sazivanja rasprave uz sudjelovanje svih stranaka ili može i sam odlučiti na temelju tog prijedloga pa donijeti odluku bez sazivanja rasprave bez obzira na razlog koji Centar navodi u prijedlogu Unaprijed hvala?
  13. Poštovani, dali bi mi mogli preporučiti neke iskusne i vješte (u predmetima iz Obiteljskog prava) odvjetnike/odvjetnice, a da su sa popisa za besplatnu pravnu pomoć? hvala
  14. Hvala, ali kako bi se trebao taj predmet zvati: pritužba na rad Centra za socijalnu skrb, tužba na rad, treba li navesti sve predmete u tome Centru ili je dovoljno navesti svoje ime i prezime i prirodu predmeta o kojem se radi? Kako kod ministarstva, a kako kod suda?
  15. Poštovani, možete li me uputiti na to kome se treba žaliti u vezi propusta i nezadovljstva radom centra za socijalnu skrb u njihovom postupanju sa predmetom i predstavljanju pred sudom? Hvala
  16. p.s. možete li mi još samo bolje objasniti: "Sudu je dovoljno za održavanje ročišta da se pojavi samo zakonski zastupnik stranke, ali nikako ne može pozvati samo zakonskog zastupnik i isključiti stranku." - dali to znači da smo zasebno trebali dobiti pozive, posebno odvjetnica, a posebno ja (za istu raspravu) ili sve ide preko odvjetnice, ali se podrazumijeva da je i stranka dobrodošla na raspravu?
  17. radilo se je o tim raspravama u postupku alimentacije i skrbništva, puno puno hvala
  18. Poštovani, trenutno se nalazim žalbenom postupku i čekam sljedeću raspravu nakon što se odluči o žalbi, međutim u dosadašnjih par rasprava na općinskom sudu nisam sudjelovala jer je odvjetinica rekla da nije navedeno da bih trebala doći odn. da je poziv poslan njoj te da se u tom slučaju samo nju poziva da dolazi umjesto mene i isključivo bez mene. nije mi jasno kako se može voditi obiteljska rasprava vezano za moju kćer a da me se ne zove da osobno prisustvujem dok se tijekom tih rasprava nekoliko sati govori o mojoj roditeljskoj sposobnosti i sl.
  19. Hvala, meni se također čini da im je sve dopušteno
  20. Molim vas za informaciju o slučaju kada otac ne plaća alimentaciju 4 mjeseca, nema posao niti ga traži, da li se tada može od države dobivati novčana naknada sa ili bez zaposlenja? Također postoji sumnja da novac ima ali ga neda nego troši na druge stvar. jel postoji neki istražni postupak?
  21. Sonjiska

    Kleveta

    Molim Vas da me uputite na to kojem sudu ili ministarstvu se treba poslati tužba za klevetu od osoba iz socijalnih ili zdravstvenih ustanova, te njihv ne zakonit rad?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija