Jump to content

jumpis

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.fchaos.pondi.hr
  1. Saznao sam da više automobili od firme namaju kasko, pa sam si razmišljao tko bi ukoliko se našto desi(nesreća ili slično gdje se ne mogu naplatiti od osiguranja) morao po zakonu da namakne novac za popravak. Ja ili firma??
  2. Pozdrav svima Na području Velike Gorice naletio sam na zemljište pogodno za izgradnju obiteljske kuće. Zemljište se nalazi u izgrađenom dijelu naselja. Sa jedne strane je izgrađena obiteljska kuća , dok je druga susjedna parcela neizgrađena. Svojim dimenzijama i površinom zadovoljava uvjete zadane urbanističkim planom. Pristupna prometnica je prema izvodu iz katastarskog plana uža od 3,5 m. U urbanističkom planu je navedeno da minimalna širina mora biti 4,5 m za jednu prometnu traku ili 5,5 za dvije prometne trake (vg - gup - stranica 68, članak 135). U jednom dijelu se navodi da je kod interppolacije regualcion linija jednaka regulacionoj liniji susjednih izgrađenih čestica(- članak 25, str. 28 ). Ova izgrađena građevina ima zabilježbu u vlasničkom listu da prilikom upisa nije priložena građevinska dozvola. Jasno je da prema katastru put koji prolazi uz rub zemljišta ne zadovoljava uvjete za dobivanje potvrde o uvjetima izgradnje za ovu parcelu. Dali tko ima iskustvo vezano na rješavanje tog problema na način da se parcelizacijom predvidi dio čestice za buduće proširenje ceste ili neki drugi način da se ostvari mogućnost zadovoljavanja uvjeta izgradnje u svezi širine puta?
  3. cilj je platiti pravu cijenu, ali ona ovisi bitno o tomu dali papiri vrijede ili ne. cijena bi bila veća za 10% po m2 zemljista ako vrijede papiri, buduci da postojeci objekt nema neku vrijednost. kad daš novce onda je gotovo sa pričom, znaš što si kupovao i to je to. kasno je ako das novce i onda naletis na problem. znači platiti pravu cijenu. ako papiri vrijede dovršiti gradnju po tom projektu.
  4. zahvaljujem na odgovoru. Kako ili od koga dobiti potvrdu da je početak gradnje prijavljen?? U prijevodu, kako da budem siguran da je početak gradnje prijavljen?? vjerojatno bih trebao tražiti potvrdu od inspekcije rada ili ostalih institucija kojjima je početak prijavljen? Na zemljištu postoji ploča sa informacijama, ali mislim da od bilo koga se može naručiti ta ploča i ispisati imena, broj i klasu dozvole i ostale podatke. Dali ona može biti uzeta kao neki dokaz da je početak prijavljen??
  5. imam jednu situaciju u vezi dogradnje - rekonstrukcije koja je trebala biti izvršena prema izdanoj građevinskoj dozvoli, ali gradnja nije niti započela. Prema informacijama koje imam početak gradnje je prijavljen davne 2003. godine. Znam da dozvola istječe nakon dvije godine uz mogućnost produljenja 2 godine, ali ne znam kako je to u slučaju kada je početak gradnje prijavljen. Dali po tome gradnja može trajati 15 godina ili da karikiram i 30 sa prekidima, a sve na bazi iste dozvole budući da je početak gradnje prijavljen. bitno je u svezi kupnje jedne nekretnine jer bi onda i cijena bila manja kad važenje dozvole izostavimo iz priče. Unaprijed zahvaljujem na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija