Jump to content

Blackvelvet79

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Istina, no radi se o postizanju duševnog mira, ako ostanemo tamo preko njene volje pitam se koliko nam se može miješati u svakodnevicu, može li ulaziti u kuću kad god joj se prohtje i raditi drame ili nas zakon i po tom pitanju na neki način štiti. Friško smo vjenčani i želimo dijete ali već mjesecima smo u grču i bojim se da to jako loše utječe i na moje zdravlje i na naš odnos. Zato mi je u interesu da se sve skupa riješi što prije. No za početak želim baratati s dovoljno informacija kad budem s njom raspravljala na temu. Ona je poprilično uvjerena da može što hoće, a meni je u interesu da shvati da me ne može izbaciti tako lako i da je bolje da se još jednom pokušamo dogovorit i da malo smanji apetite na svačije zadovoljstvo, no to ne mogu postići bez da znam o čemu točno govorim. Dakle moj plan je prvo informirati sebe, potom nju, potom pokušati naći optimalno rješenje. Otezanje je možda dobro u financijskom smislu, ali meni su ipak zdravlje i harmoničan (bračni) život prioritet trenutno. Osim toga krajem listopada je i ročište, a prije nekoliko dana je tom tipu (koji traži "svoj" dio) poslana i vještakova procjena kuće kako bi se eventualno očitovao o nekom konkretnom iznosu koji hoće (već se očitovao u prošlosti ali je to bio iznos van pameti naravno). I jedno i drugo putpuno je neizvjesno, pa mi je zaista trenutno dobra informiranost iznimno bitna jer će se za mjesec dana sve zakuhati i moram donijeti velike odluke s obzirom da alternativu (iako ne baš bajnu) za stanovanje ipak imam. Nažalost nemam novaca za odvjetnika pa mi je legalis kao sunce na kraju tunela. Hvala vam puuuno na odgovorima, dosta sam i saznala:)
  2. Suprug i ja htjeli smo isplatiti ocuha i podmiriti sve troskove odvjetnika i ostalog, medjutim to "majku" nije zadovoljilo, ona hoce puno vise:( Ostavinski spor se vodi oko 13 godina, (ja sam u kući 20 godina) mislim da je zakon vezan za nasljeđivanje tada bio drugačiji, čula sam nešto da se to prije par godina promijenilo, ali da mi nažalost ostejemo po starim zakonima koji su vrijedili u vrijeme kad je spor počeo. Imamo doduše vrlo starog pravnika (čak ni pravog odvjetnika) koji po mojoj slobodnoj procjeni ne radi sve što se može, ali ja na to baš i ne mogu utjecati jer mi ona nikad nebi dala punomoć da ja nađem odvjetnika s kojim ću do kraja riješiti ovu ružnu zavrzlamu:( Znači ako odluči da me iseli a ja i suprug ne budemo željeli izaći neće moći baš tako lako i brzo ostvariti svoje planove? Hvala vam
  3. Molila bih još jednom, ako itko zna, da mi da odgovor u vezi ove situacije. Dakle najviše me zanima ima li me majka pravo izbaciti iz kuće u kojoj živim preko 20 godina i uredno plaćam račune posljednjih 5. Odnedavno sam udana (neznam da li to čini razliku) i nezaposlena. Vlasnik te kuće je pola majka a pola pokojni očuh i kuća je još uvijek pod ostavinskim postupkom. Ukoliko me može izbaciti koja je procedura za deložaciju i koliko to sve može trajati? Ima li neki zakon koji mi ide u prilog ili mi barem savjetujte gdje da ga potražim. Hvala.
  4. Kuća (i pripadajuće zemljište) se vode pola na nju, a pola na pokojnog očuha (nikad nisam bila legalno posvojena). Nakon smrti očuha, njegov brat je iskazao interes za dio kuće koji mu zakonski pripada (nažalost nije bilo testamenta) i sada je cijela situacija eskalirala jer se očekuje ponovno ročište u 10-om mjesecu a mama više ne želi ništa nego sve završiti pa makar to značilo da ja ostanem bez ičega i da se kuća proda za sitniš.
  5. Hm, neznam je li u zemljišnim knjigama, ono što mogu naći na internetu kaže da nema tereta, jeli to to? A moja mama je išla u raniju mirovinu jer joj se više nije dalo radit....prije više godina je zbog spora tražila doktore da joj potvrde radnu nesposobnost ali niti jedan to nije htio. Ona nema teški, već blaži oblik depresije i uzima tablete po uputi doktora, ja međutim smatram da se to ipak prilično otelo kontroli jer iz dana u dan mijenja ideje, stavove, mišljenja i nikad se s njom ne može normalno razgovarati. Smatram da ovo ipak nije mjesto da razglabam o njenoj "bolesti", zanima me konkretno što mogu i mogu li išta u pravnom smislu i koja je procedura? Što ako ja jednostavno odbijem izaći van? Hoće li me policija izbaciti?
  6. Poštovani, Zanima me koja je procedura kojom me majka može izbaciti iz obiteljske kuće u kojoj stanujem preko 20 godina, a u kojoj ona ne stanuje već godinama. Naime, kuće je 15 godina u mučnom ostavinskom sporu. U njoj od djetinjstva živim ja a odnedavna i moj suprug samnom. Sada bi trebalo isplatiti stvora koji po zakonu ima pravo na 1/8 nekretnine i moja majka je odlučila pošto-poto prodati kuću kako bi što prije riješila spor. Nudili smo joj druga rješenja ali ona ne želi ni čuti, spremna je prodati kuću za praktički bilo kakve novce samo da se to riješi i da ona sebe namiri za starost, a ja po tome ostajem bez ičega. Ne želim samo tako dozvoliti da ostanem bez kuće u kojoj sam odrasla i koja je sve što imam. Nezaposlena sami friško udana i ova situacija mi je jako teško pala. Mogu li išta poduzeti u svoju korist ili ovisim o njenoj "dobroj volji"? Btw. Ona je u trećem braku, situirana, i već 15 godina na antidepresivima koji su joj očito pomutili rasuđivanje pa je ikakav normalan razgovor s njom nemoguć. Ako ona zapne da me izbaci iz kuće, što mogu očekivati? kojom brzinom to sve ide i koja su mi prava? Što je s deložacijom trudnica? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija