Jump to content

ivica65

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ima li netko tko zna odgovor?
  2. Da provjerio sam u katastru,na temelju vlasničkog lista mogu zatražiti brisanje . U roku maximum 30 dana osoba koja je upisana mora dokazati da je vlasnik.Ako ne dokaže katastar postupa po službenoj dužnosti i izdaje posjedovni list na moje ime. hvala
  3. Kupio sam zemljište,uknjižio te posjedujem vlasnički list1/1za cijelo,bez tereta. Na katastru je upisana druga osoba. Zanima me dali migu parcelizirati zemljište i izbrisati tu osobu u katastru bez suglasnosti te osobe,upisana osoba ne obrađuje zemljište.
  4. Dok još nijsu bile umom vlasništvu,preko mojih parcela prošla je cesta.Sada su odobrena državna sredstva za proširejne te iste ceste.Dali imam pravo na naknadu za postojeću cestu ili samo za njeno proširenje.Riječ je o cc2000m2 cc250m ceste .Inače cesta je umanjila vrijednost zemljišta zbog toga što sada imam duplo više parcela sa jene strane ceste je građevno zemljište a sa druge nije.molim savjet.
  5. U zemljišniku (gruntovnici )registrirano vlasništvo parcela 1/1 za cijelo. u katastru je registrirana druga osoba za cijelo.Ta druga osoba je uzurpirala zemljište . Posjeduje neki papir iz 1952godine kojim joj se dodjeljuje zemljište 1/10dijela.zemljište se ne pbrađuje i nalazi se pod šumom koja je samonikla. Inače registrirani u katastru je radio kod registriranog u zemljišniku kao težak. molim da mi neko odgovori tko je vlasnik i tko može koristiti zemljište .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija