Jump to content

CARGA

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć.Živimo u gradu,5 minuta od centra.U ulici je 10 kuća.Imamo susjeda koji drži kokoši te je pred 2 tjedna nabavio i 4 košnice sa pčelama.Zanima me da li se kokoši smiju držati u gradu i pod kojim uvjetima.Susjed je do pred godinu dana imao 20-tak kokoši i pijetla.Svi su se susjedi bunili međutim nikada ga nismo željeni prijaviti niti smo njemu prigovarali.Međutim većine kokoši se riješio i ostavio samo 3 ali problem je što ih je smjestio uz našu ogradu.Kako više nemaju trave često preletavaju preko žičane ograde,prilikom toga hvataju ih naša dva psa i taj scenarij se ponavlja 2,3 puta tjedno.Isto tako urušavaju zemlju i napravile su već rupe ispod ograde s naše strane.Isti susjed je iskopao i kanal kojim sve to od kokoši curi u naše dvorište.Pred 2 tjedna nabavio je i pčele,4 košnice.Čitali smo pravilnik o držanju pčela i stoji da moraju biti minimalno 20m udaljene od međe te ako je izletna strana okrenuta prema kućama što u njegovom slučaju je,drži ih cca 7-8 metara od međe i usmjerene su prema našoj ući a vidimo da očito ne misli postaviti ogradu kako je navedeno u pravilniku visine 2 m.Sa drugim susjedom ima nekih drugih problema i dogovorili smo se da ćemo za vikend s njime porazgovarati i zamoliti ga na lijep način da drži samo ono što smije i onako kako je propisano.Iza kuće također sadi sve moguće odmah uz ogradu na cca 200m2 i non sto gnoji,sve oko kuće mu je prepuno bačvi u kojima skuplja kišnicu i koprive te s tim zaljeva.Kada s tim zalije taj dan ne može nitko od smrada otvoriti prozore na kući ili boraviti u dvorištu.Molim Vas da li se kokoši i pčele smiju držati na gore opisan način te da li je on i kome dužan prijaviti daima pčele?
  2. Godinu dana radim u firmi na ugovor na određeno.Svaki puta mi ugovor produžuju na 3 mjeseca.30-tog ovaj mjesec mi ističe ugovor.Ono što se već zadnja 3 puta ponavlja je da mi ugovor kasni.Ja nastavim raditi,ne dobijem nikakvu obavjest niti o prestanku rada niti o produženju ugovora.Kasni po tjedan dana,a prvi puta sam čak mjesec i pol radila bez ugovora i ikakve obavjesti.Dobila sam neku informaciju da u tom slučaju se smatra da je ugovor o radu sklopljen na neodređeno vrijeme..Molim vas informaciju da li je to točno i što bih trebala poduzeti.
  3. Prošle godine bila sam zaposlena 6 mjeseci u jednoj firmi te su mi uredno isplaćene plaće.Nakon toga 3 mjeseca sam radila u jednoj maloj firmi te mi je poslodavac uredno isplatio 1 plaću i platio za mene sve što je trebao,međutim ostale 2 plaće mi je isplatio u gotovini na ruke a ne preko računa te je za ta 2 mjeseca ostao dužan doprinose.Ostala 3 mjeseca bila sam na burzi te dobivala naknadu.U poreznoj kartici navela sam kao da su mi sve plaće isplaćene i predale pk kartice te bih trebala dobiti oko 1700kn povrata poreza.Međutim pošto je firmi koja mi 2 mjeseca nije platila doprinose porezna pred mjesec dana zablokirala račun upravo iz tog razloga ne znam da li će mi biti isplaćen taj povrat ili će biti umanjen za ta 2 mjeseca? Molim ako se netko razumije u takvu situaciju da mi odgovori.
  4. U pbz-u sam 5 godina.Prvi puta sam ušla u nedozvoljeni minus 300 kn 2.11. te je 9.11. podmireno sve međutim 10.12. sjela mi je plaća,koju sam 11.12. htjela podignuti ali stanje za isplatu bilo je 0 kn.Dolaskom u banku nisu mi znali apsolutno ništa reći,osim da su mi ukinuli minus i da ispunim neki zahtjev da mi se minus ponovno odobri i da navratim za par dana.Dozvoljeno mi je bilo 14300 kn do 31.12. te isto toliko na maestro na rate.Zadnji puta preko interneta 2.12. vidjela sam da je sve ok,međutim jučer je odjednom stavljeno da nema minusa i to od 30.11. a maestra na rate od 4.12.Više ne znam tko je tu lud?Nisam dobila apsolutno nikakvu opomenu niti ništa.Da li zna netko koliko dana u pbz-u možeš biti u nedozvoljenom minusu,i da ti ga samo odjednom uzmu bez ikakve obavjesti?
  5. Molim pomoć.Radim u trgovačkom centru u jednoj trgovini 40 sati tjedno.Imam pravo na 2 dana slobodna koji mogu biti isključivo od pon-petka i nikako u komadu nego npr utorak i četvrtak.Svaka subota i nedjelja u tjednu su mi obavezno radni u jutarnjoj ili popodnevnoj smjeni.Da li postoji ikakav zakon kojim se može regulirati tj. kojim je zabranjen takav raspored rada? Hvala
  6. Do sada sam bila zaposlena i radno vrijeme je bilo od ponedjeljka do petka ujutro ili popodne te svaka druga subota.Poštovalo se 40 radnih sati tjedno međutim sada poslodavac otvara novu trgovinu u jednom trgovačkom centru gdje nam je smanjena dnevna satnica na 6 sati te ostaje od ponedjeljka do petka u dvije smjene međutim novost je rad subotom popodne te nedjeljom ujutro.Fond sati sa svakom radnom nedjeljom je 164 mjedečno te će za njih vjerovatno biti isplaćeni prekovremeni ili samo jedna slobodna nedjelja u mjesecu.Molim vas pomoć koja su moja prava u ovom slučaju te da li imam pravo na jedan slobodan dan u tjednu? Hvala
  7. Molila bih pomoć. Trenutno radim u državnoj firmi,međutim nisam zaposlena za stalno i razmišljam o otvaranju doo tj trgovine odjećom.Ono što me zanima koji su uvijeti prilikom nabave robe te da li je moguće prodavati robu koja je kupljena preko internetskih stranica tipa ebay,amazon itd.Jedina potvrda o plaćanu je izvješće sa paypal-a te kreditnih kartica.Da li se mora naručivati veća količina robe ili po malo kako bi se izbjeglo plaćanje carine?Da li je moguće da uz radno vrijeme od 60 sati tjedno radim i u trgovini te mogu li kao drugu osobu zaposliti nekoga preko student servisa te koja su obavezna davanja i uvjeti u svezi toga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija