Jump to content

njinja

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ups! zbunio me "prekaljeni"..
  2. hvala za info jer nadala sam se da je tako. zbunio me odgovor "veterana" koji kaže da moram platiti porez. vaši argumenti govore meni u prilog , k tome pozivate se i na zakon ,stoga hvala još jednom
  3. molim pomoć u vezi informacije o porezu na nasljeđenu nekretninu. naslijedila sam nekretninu od bake i zanima me da li sam obvezna plaćati porez, budući još nikakvu uplatnicu nisam dobila iz porezne uprave. prije nego što sam naslijedila nekretninu od bake, vlasnik sam stana (pola pola sa suprugom) u kojem živim i na koji nisam platila porez (prva nekretnina).
  4. otac mi je oporučno prepisao svoj dio stana, ta tako posjedujem 5/6 stana, dok moj brat svega 1/6. prema kojoj vrijednosti se isplaćuje preostala šestina stana , prema procjenjenoj vrijednosti (angažirati neovisnog procjenitelja) ili po tržišnoj vrijednosti?
  5. Naslijedila sam 2/3 stana , a moj brat 1/3. u dogovoru s njim obvezala sam se isplatit mu njegov dio. oporuka je još u tijeku. Nakon oporuke postajem jedini vlasnik i koliko sam upućena ne plaćam porez, budući se radi o naslijeđenoj nekretnini.ukazala mi se prilika da kupim novi stan, stoga me zanima da li plaćam porez za novu nekretninu (47 m2) koju planiram kupiti prodajom naslijeđenog stana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija