Jump to content

Hrsamy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Moji roditelji su rastavljeni u prosincu 2007.godine nakon 29 godina braka. Pretodno su zivjeli u stanu koji je bio dodijeljen ocevim roditeljima 1989.godine te je kvadratura stecena na temelju broja clanova u kucanstvu. ( baka, djed, otac, majka i 2 djece. Djed je preminuo 1998.godine no ostavinska rasprava se nije provela sve do sijecnja 2008.godine ( mjesec dana nakon rastave braka). Pri rastavi braka, otac je naveo kako nema namjere tjerati majku iz stana. Dalje su nastavili zivjeti i istom kucanstvu. Majka je placala racune, ulagala u stan i brinula se. Jucer smo dobilo rjesenje od suda da se moja majka mora iseliti iz stana. U tuzbi stoji da je majka odbila dobrovoljno se iseliti iz stana sto nije istina. Dapace, samoinicijativno je 2009.godine predlozila zamjenu stana za 2 manja na sto se moj otac slozio, no kasnije je ignorirao osobu koja je bila zaduzena za to. I dalje je prebivao doma i nije bilo nikakvih rijeci o tome da on dize parnicu i zeli da se majka iseli iz stana. Podnijeli smo zalbu kao odgovor sudu. Molim Vas za savijet. Sto treba sada uciniti? Kako bi trebao zapoceti proces podjele imovine? Prema mojim saznanjima, nekretnina je stecena u dugogodisnjem braku za vrijeme kojeg je moja majka financijski pridonijela pri otkupu stana. Moj otac se vec godinama ne brine oko stana, ne placa racune, struja je bila iskljucena vise puta i moja je majka sve placala. Protiv oca postoje tuzbe grada ZG o neplacanju racuna, a dokumenti koji kao dokaz da je stan bio stecen na osnovi broja clanova pretpostavljamo da je kod njegove ljubavnice. Sto nam je sada raditi i kome se mozemo obratiti? Sikanirani smo sa strane oca koji je dobio punomocenika jer se pokazao kao socijalni slucaj. Prima mirovinu, no i dalje radi prema ugovoru sto se moze dokazati. Posjeduje auto takodjer. Molim Vas za savjet. Sto nam je uciniti? Unaprijed zahvaljujem,
  2. Jos jednom hvala na odgovoru. Da, moze dokazati svoj dio uloga u otkup stana. P.S. Nisam iznosio misljenja o zakonu i jasno mi je da zakon i pravda nisu istoznacnice. Glagol MISLITI sam ocito mogao zamijeniti sa nekim drugim. Hvala Vam na odgovoru.
  3. Hvala na odgovoru! Ulaganje u stan smatram pod time da je moja majka ulozila vece svote novca pri otkupu stana. Nisam mislio na recimo odrzavanje, namjestaj i takve stvari. Takodjer, pred sudom je izjavio da nema nikakve nakane za prodaju stana. Interesantno je da ostavinsku raspravu nije trazio za vrijeme braka vec nakon razvoda. Dal postoji mogucnost neke zalbe? Ne razumijem kako je moguce da osoba zivi u braku 30 godina, i nakon rastave, druga osoba nema nikakva prava. Sto mislite o tome? Puno hvala.
  4. Pozdrav svima, Ovo pisem u ime moje majke. Moji roditelji, moj brat i ja zivjeli smo u zajedno u stanu u Novom Zagrebu. Stan je bio na ime moje bake i djeda ( ocevi roditelji). Oni su preminuli i nakon toga ostavinska rasprava nije bila provedena jer je moj tata odlucio ignorirati problem. Nakon sto je moj otac varao majku vise od 6 godina, zatrazio je razvod i moja majka je potpisala papire. U izjavi pred sudom izjavio je da nema nikakve nakane prodavati stan. Nastavili su dalje zivot u istom stanu zajedno sa mojim bratom koji je trenutacno nezaposlen. Moj otac ne placa racune sto najcesce onda sredjuje moja majka. Pred kraj, u zadnjih 2 mjeseca moj otac govori kako ce prodati stan. U tom slucaju moja majka i brat bi zavrsili na ulici. Moji roditelji su bili u braku preko 20 godina, zajedno su zivjeli sa roditeljima od mog oca i zajedno ulagali u stan. Ostavinka rasprava nije se desila za vrijeme braka. Molim Vas za savjet. Sto bi bilo dobro uciniti u ovako kompleksnoj situaciji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija