Jump to content

octopus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na informaciji, ali evo cijele situacije. Kuću, svak svoj dio smo, nasljedile mama i ja po oporuci mamine majke, moje bake. Baka je drugoj kćeri i mojoj mami ostavila druge tri kuće i zemlju, a meni je ostavila kat i pokrovlje ove kuće, kao unuci koja je živila sa njom cijeli život i pri kraju brinula o njoj. Sada moj brat negoduje što i njemu baka nije odmah ostavila nešto, a mama je rekla kako meni neće ništa ostavit od svog imanja, već sve mom bratu i sestri, jer kao ja sam već dobila od bake. Znači, brat živi tu na donjem katu sa svojom obitelji i nema niti ugovor o korištenju, niti ikakva prava, ali on sam smatra kako je to od majke i on želi baš tu živiti. Naravno. on želi i druge dvije kuće uzeti sebi, dok je treću mama već prepisala na sestru. Izgleda da ću svoj dječiji dio trebati potraživati putem suda, a brata prijavljivati za prijetnje i smetanje posjeda, jer ne vidim načina da ga se makne, tim više što prijeti.
  2. Pet godina kući živimo brat i ja sa obiteljima: on u prizemlju koje je mamino vlasništvo, ja na prvom katu i potkrovlju koje je moje vlasništvo. Sada želimo mama i ja preurediti kuću i napraviti apartmane za iznajmljivanje, jer osim sitne mirovine, ona nema primanja. Brat ne želi otići- jasno je rekao da će se on vratiti i useliti čim radovi budu gotovi i zaprijetio majci smrću bude li ga spriječavala. Što napraviti, tim više što on odbija stan koji mu mama želi kupiti tako da ima gdje živiti,a od kuće da zaradi?
  3. Tata je svoj stan, koji je nasljedstvom stekao po smrti svog oca, nedugo prije svoje smrti, darovnicom ostavio mami koja je i upisana potom kao vlasnik. Sada mama želi taj isti stan prepisati na brata( samo smo brat i ja ). Ne znam da li će to biti darovnica ili prije ugovor o doživotnom uzdržavanju. Mogu li ikako spriječiti taj prijepis, i osporiti tatinu darovnicu mami, pošto nisu zajedno stekli taj stan, već ga je tata nasljedio. Što napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija