Jump to content

hrvat

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ukoliko se ne varam, odnosi se na ovaj članak: Članak 43. ZSPC-a: (1) Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu. (2) Prije započinjanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Zahvaljujem svima na ukazanoj pomoći!
  2. Prometna nesreća dogodila je se 21. lipnja, a registracija, kao i polica osiguranja, istekla je 21. svibnja. Drugi sudionik također je nepropisno skretao, jer nije pravovremeno svjetlosnom signalizacijom obavijestio o namjeri skretanja, te je skretao preko pune crte.
  3. počinio sam veliku glupost sudjelovao sam u prometnoj nezgodi s manjom materijalnom štetom. na crvenom semaforu vozila su bila zaustavljena, bila je puna crta a ja sam upravljao motociklom (registracija i osiguranje istekli, malo više od 20 dana). krenuo sam u zaobilazak automobila s lijeve strane, koji su čekali na semaforu , i pri tome je gospođa iznenadno skretala ulijevo (preko pune crte) i pri tom svojim prednjim krajem automobila zapela za stražnji kraj mog motocikla. pri tome je nastalo manje materijalno oštećenje na njenom automobilu. ozlijeđenih nema. kako do sad nemam ni najmanju kaznu, s time niti iskustva s ovakvim situacijama, nepromišljeno i panično sam se uputio u bijeg. gospođa je uspjela zapamtiti moje registarske oznake i u međuvremenu je zvala policiju. ubrzo mi je došla policija na vrata i obavili smo razgovor. dobio sam potvrdu da nisam bio pod utjecajem alkohola i droge. ================================= sad me zanima s čime se u najgorem slučaju moram suočiti? student sam i nemam vlastita primanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija