Jump to content

zrimag

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovorm o darovanju je pokojni otac od svoje braće darovan sa većim brojem čestica zemlje, i to još 1975.godine. Tek prilikom ostavinske rasprave je utvrđeno da je taj Ugovor proveden u manjem dijelu, iako je udaren pečat da je uknjižba provedena. Postoji i rješenje sudca Općinskog suda o provedbi Ugovora. Pitanje je kako ostvariti uknjižbu nad preostalim česticama zemlje?
  2. Otac i majka su mi Ugovorom o darovanju za slučaj smrti darovali stan na koji je kao vlasnik upisan otac.Ugovor je sastavljen kod javnog bilježnika i ovjeren u skladu sa zakonom. U Ugovoru stoji da se uknjižba može izvršiti tek nakon smrti oboje darovatelja. No, s obzirom da majka nije upisana kao vlasnik, dali je takav ugovor pravovaljan? Otac je prije kratkog vremena umro, i dali je, s obzirom na to da majka nije upisana vlasnica, moguće sad izvršiti uknjižbu?
  3. Pozdrav, zamolila bih vas odgovor na jedno pitanje vezano uz ostavinu tete u inozemstvu.Nakon njene smrti,ona je ostavila svu svoju imovinu svojoj braći i sestrama. Među tom braćom i sestrama je i moj otac,koji je također preminuo,pa sam ja prema tome nasljednik.Jedna od sestara koja živi u Njemačkoj će voditi postupak oko imovine,i za to je potrebno da joj ostala braća iz Hrvatske napišu punomoć,koja se prevede i ovjeri kod javnog bilježnika.Međutim,kako su sva ostala braća i sestre živi,osim mog pokojnog oca,za njih je dovoljno samo da potpišu tu punomoć kod javnog bilježnika,te prilože rodni list.Ja osim potpisa,prilažem svoj rodni list te smrtni list svog oca. Zanima me sad,dali je to dovoljno, odnosno dali trebam priložiti nekakav dokument u kojem se navodi da sam ja jedino dijete svog oca,i ako da, o kakvom se dokumentu radi? Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija