Jump to content

lada

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na detaljnom odgovoru. Rečeno mi je u firmi da odjavljuju više radnika pa je procedura sporija, da su zahtjevi za odjavu predani 16.6. Provjerila sam u mirovinskom i zdravstevnom ništa nije zaprimljeno i ne vidim razlog zašto me muljaju.. Kada sam pitala da mi odmah barem daju radnu knjižicu pitali su me što če mi?? Strasno, s tim više što je to jedan od najjačih arhitektonskih projektih ureda u Zagrebu.
  2. Potpisala sam ugovora o radu na određeno vrijeme sa završetkom 15.6.2011. Još mi nije vračena radna knjižica niti odjave sa pričom da su su predani zahtjevi 16.6. za odjavu na mirovinskom i zdravstvenom i da je postupak u tijeku. Interesira me u kojem zakonskom roku mi je poslodavac dužan dati dokumentaciju. Da li sam dužna potpisati neku vrstu otkaza ugovora o radu s obzirom da je to istek ugovora na određeno?
  3. tnx, ali mi nije pomoglo. ta osoba ima drugi problem. ja jos nisam pocela raditi na mjestu za koje sam potpisala ugovor o radu. trebala bih poceti tek 15.11. i ako sto rekoh dobila sam bolju ponudu i interesira me kako otkazati, odustati od potpisanog ugovora koji jos nije niti poceo teci..
  4. zbunj?? ne znam koji bi razlog bio za to sto ste naveli.. pa ako mi nemozete odgovoriti tada me barem uputite na taj navodno moj drugi post i nick, pa da vidim da li tamo postoji odgovor..
  5. Prije 10-tak dana sam potpisala ugovor o radu na neodređeno sa probnim rokom od 6 mjeseci i početkom rada 15.11. u jednoj firmi, s obzirom da još odrađujem otkazni rok u staroj firmi. U međuvremenu sam dobila ponudu za treći, bolji posao pa me interesira koje su pravne konzekvence ukoliko se odlučim za ovu bolju firmu i na koji način raskinuti potpisani ugovor o radu sa firmom u kojoj bi se trebala pojaviti 15.11. na poslu Zahvaljujem na odgovoru.
  6. 1989. sam tek napunila 18 godina, moj brat je bio maloljetnik a otac je mislio da je stvar zavrsena kada je platio stan.. tvrdi da se tada nije placao porez pa ga zato i nije prijavio!!!strahota.. sve je to izaslo na vidjelo sada kada je pokrenuto etaziranje i kada smo htjeli pokrenuti pricu suvlasnistva.. za ovaj stan nije polozen niti ugovor u knjigu polozenih ugovora, niti je ovjeren kod javnog biljeznika.. zbrljao je gadno i misleci da nam cini dobro doveo sve u gabulu. koje je vase misljenje, ako se tada nije placao porez dali cu samo placati kaznu neprijave poreza i ako se placa porez po kojem poreznom zakonu ce ici, 1989 ili ova godina obracun poreza? sada je to moja prva nekretnina, od 41 m2. da li ce poslijedice snositi i moj brat s obzirom da je bio maloljetan i potpis umjesto njega je od oca?
  7. Otac je 1990. kupio stan i u kupoprodajnom ugovoru smo navedevi kao kupci brat i ja. nije prijavljen na poreznu upravu niti vlasnički zaveden i molim vas da mi kazete sto me ocekuje u vezi poreza.. u stanu zivim sama, nemam nekretnina, brat i roditelji zive na drugoj adresi. zahvaljujem..
  8. Roditelji su prije 18 godina kupili stan i u kupoprodajnom ugovoru su navedena imena moje sestre i mene. Moja sestra nikada nije živjela u stanu, sudjelovala u troškovima održavanja niti nema namjeru u njemu živjeti. Stan nije upisan, kao ni zgrada. Tako da je jedini dokaz vlasništva kupoprodajni ugovor, sa time da na njemu ne stoji njezin potpis več potpis oca. Interesira me na koji način mogu postati jedini vlasnik stana? Ako ju planiram isplatiti na osnovu čega i na koji način se određuje svota?(nikada tu nije živjela, vrijednost stana se utrostručila za vrijeme od kupovine).U tijeku je etažiranje zgrade u kojoj je stan, na koji način se mogu upistai kao jedini vlasnik? Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija