Jump to content

JulijaVR

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A ako osoba koja upisana u sudski registar napiši generalnu punomoć – može li tako? Jer sad tog čovjeka nema u Hrvatskoj i neće biti min. 1 godinu.
  2. Molim da me netko pomogne oko jednog pitanja. Može li firma d.. Imati dva računa? Sad firma bavi se Profesionalnoj Hidrauličkoj opremoj, a još sada planiramo otvoriti dućan maloprodaje hrane. Pa me zanima možemo li otvoriti još jedan račun da bi troškovi i prihod bili odvojeni – tako da sve što vezano za opremu ide preko jednog računa, a sve što vezano za trgovinu preko drugog! I još jedno – može li voditelj projekta imati pravo potpisi za sve što vezano za taj projekt? Od najma prostora, zakupa inventara, sve sto vezano za carinu i naravno potpisivanje ugovora s firmom dobavljačem! Hvala svima!!
  3. Hvala na brzom odgovoru. Malo sam istraživala i našla neki podatki što sve treba, ali ne mogu za sad doći do nekih odgovora pa sam mislila možda bi vi ili netko tko to zna može pomoći. 1)Vidim da za nešto potrebna je dozvola za uvoz, ali nisam našla treba li dozvola za uvoz prehrambenih namirnica – to bi bili slatkiši i grickalice (bomboni, čokolada, keksi, i sl.), konzervirana hrana – riblji i mesni konzervi, konzervirane povrće i voće (džemovi, kompoti, kiselo povrće), sokovi -gazirane i ne gazirane, alkoholna produkcija – pivo, vodka. 2)Veterinarska kontrola. S obzirom na to što svi artikli novi za tržište Hrvatske, ali sve uvozi se iz Njemačke, potrebno li za svaki artikl raditi analizu? Ili veterinarska inspekcija bira koje želi analizirati? Hvala.
  4. Dobar dan. Planiram otvoriti d. za vanjsku i unutrašnju trgovinu. S "glavnom" djelatnošću uvoz i izvoz. To bi bila jedna trgovina mješovite robe od ruskih proizvođača, a firma s kojom potpisujem ugovor registrirana u Njemačkoj. Pitanja: 1)Da li moram imati položeni kakav stručni ispit za otvaranje d. takvoj vrste? Smijem li firmu registrirati na jednoj adresi, a dućan otvoriti na drugoj? Može li direktor (vlasnik u istom)u isto vrijeme obavljati poslove prodavača u tom dućanu? Kako on mora biti prijavljen? 2)Ima li nekakvih kvota na import stranih prehrambenih namirnica? Ako da, gdje mogu naći popis namjernica koje se ne smije uvoziti? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija