Jump to content

marisol2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sasvim normalna stvar. Osiguranje isplati nesporni dio, ostatak utužiš, u narativni dio tužbe staviš da je na ime nespornog dijela tuženik uplatio iznos x pa je tužbeni zahtjev u startu umanjen za iznos x stoga tužbeni zahtjev glasi na iznos y. Sve pet.
  2. Da, toga se i bojim - da se cijela stvar zakomplicira. Nigdje ništa po tom pitanju ne piše pa su sve opcije otvorene. Dobila sam tetu u komori-navodno ako podneseš molbu izvršnom odboru da ti zbog korištenja bolovanja radi komplikacija odnosno porodiljnog produlje rok upisa u imenik sve bude ok. Al opet kažem - navodno. Vrlo je i lako moguće da za pet dana druga teta kaže nešto totalno drukčije ili pak da ta ista teta za pet mjeseci kaže nešto totalno drukčije. Možda sam paranoična, ne znam. No,živcira me da baš u našoj struci i to u krovnoj udruzi stvari funkcioniraju po principu "rekla mi je Štefica".
  3. Pokušala sam dobiti odgovor u komori, ali i inače super ljubazne tete danas uopće ne dižu slušalicu.Znam da je ljeto, al ipak...Molim kolege ako znaju-na koji način korištenje porodiljnog utječe na tijek roka u kojem je odvjetnički vježbenik dužan upisati se u imenik odvjetnika. Konkretno, imam pune 4 godine staža. Ukoliko u međuvremenu (do 5 god) odem na porodiljni-miruje li vježba i nisam obvezna se upisati u imenik odvjetnika do povratka na posao ili se pak moram upisati nakon isteka 5 godina bez obzira što sam u tom trenutku na porodiljnom jer staž teče i dalje?Ima li tko iskustva?Hvala svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija