Jump to content

supermario

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru! Kuća na moru nije u ugovoru samo kuća u Zagrebu i sve pokretnine. BTW Da li auto koji se nalazi u garaži spada u pokretnine i automatski prelazi kćeri u vlasništvo trenutkom smrti ostavitelja? Da li žena može doći u vlasništvo cijele kuće na moru tražeći je kao bračnu stečevinu ili pola?
  2. Jedno kratko pitanje. Ali prvo uvod. Ženina sestra živi s ocem u kući (njih dvoje sami) i uspjela je nagovoriti oca da joj prepiše kuću uz uvjet da se brine o njemu do smrti. Tim ugovorom odmah je stupila u vlasništvo kuće te ga je odmah upisala i u gruntovnici na sebe. O tom ugovoru moja žena i njena majka, koja je još živa i u braku s navedenom osobom ali ne žive u zajedničkom kućanstvu, saznale su naknadno kada je sve bilo već potpisano i realizirano. Sad ide pitanje. Da li navedena kuća ulazi u ostavinsku raspravu kao dar po članku 89? U kojem se omjeru dijeli druga kuća na moru koju su zajednički stjecali otac i majka, ali je upisana samo na njegovo ime, u slučaju smrti oca, budući da sestra koja živi s njim želi i tu kuću? Moja žena do sadanije dobila ništa. Koja su njena prava u slučaju smrti oca, a koja prava njegove zakonske žene u slučaju ostavinske rasprave i nemogućnosti dogovora sa sestrom?
  3. da li da se odmah pozovem na zastaru ili da se žalim da nisam kriv kao u prvostupanjskom postupku
  4. molim za pomoć 3.6. ove godine biti će točno dvije godine od prometnog prekršaja (multanova). Žalio sam se na prekršajni nalog policije i stvar je došla na sud u Koprivnicu (prekršaj počinjen kod Đurđevca). Bio sam i u Zagrebu kod suca gdje sam dao izjavu koja je najvjerojatnije otišla u sud u Koprivnicu (izjavio sam da nisam kriv, snimka sa leđa). Jučer sam u kaslić dobio plavu obavijest o pošiljci (poštanski broj Koprivnice) i da je mogu podići u roku pet dana. Pretpostavljam da je rješenje o slučaju. Pitanje : 1. da li da ne preuzmem budući se bliži 2 godine (apsolutna zastara) 2. čitao sam na forumu da ako ne preuzmem sud može izvjesiti presudu na oglasnu ploču pa u roku 15 dana ista postaje pravomoćna 3. također sam na forumu pročitao da se rok apsolutne zastare računa do kraja mjeseca u kojem ističe 2 godine a to onda znači do 30. lipnja pa bi fora s oglasnom pločom išla meni u štetu ako ne podignem poštu 4. i zadnje da li da podignem poštu pa ako je presuda protiv mene podnesem žalbu VPS i pozovem se na apsolutnu zastaru budući će dok se ja žalim već proći 2 godine od počinjenja prekršaja. Molim za savjet i unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija