Jump to content

ivanane

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U jednoj od nedavnih tema sam pročitala da je oporuka ona koja se teško pobija, dok je to moguće u ugovoru o doživotnom uzdržavanju. Prijatelj mi je imao takav problem - otac mu je oporučno ostavio imovinu, a sestra ga sada tuži. Rečeno mu je upravo suprotno - da je sa ocem trebao napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju. Molim savjet - šta je onda tu zaista bolje?
  2. Moj odvjetnik je bio pozvan na izricanje presude, ali je izjavio da nema potrebe za dolaskom na izricanje. Presuda se izricala u radno vrijeme pa ja nisam dobila dozvolu poslodavca da budem nazočna (spor se vodio protiv tog poslodavca). Problem je u tome da ja ni odvjetnik ne znamo da li je presuda navedenog datuma i bila izrečena (krasnog li odvjetnika, zar ne?). Da li ja sada mogu nešto poduzeti - otići na sud i tražiti informacije ili nešto drugo? Hvala
  3. Halo, pomozite!!! Na koji način da zaštitim svoju djecu??? Ne želim da potpuno strane osobe nasljede ono što su djedovi i otac moje djece stvarali!!!!!!!!!
  4. PS Na koji način bih mogla zaštititi djecu u slučaju moje smrti? Radi se o imovini koja je moje roditeljsko nasljeđe i koju sam stekla u prvom braku pa mislim da ne bi bilo moralno ni pravedno da moj drugi muž i njegova djeca dijele nešto sa čime zapravo nemaju nikakve veze?
  5. Hvala na odgovoru. Da li postoji kakva evidencija ugovora o doživotnom uzdržavanju koja ja javna? Naime, ja ne znam sa sigurnošću, ali postoje naznake da je takav ugovor sklopljen, a voljela bih to provjeriti.
  6. Nalazim se u drugom braku sa mužem sa kojim nemam zajedničke djece. Iz prethodnog braka imam dvoje djece ,a i muž i prethodnog braka ima dvoje djece. Kako sam prije ulaska u brak stekla neku imovinu, zanima me da li u slučaju moje smrti muž ima pravo na tu imovinu i time ugrožava moju djecu? Sa mužem sam također stekla zajedničku imovinu, a kako on ima svoju djecu, da li postoji mogućnost da on svu našu zajedničku imovinu ostavi svojoj djeci? (npr. ugovorom o doživotnom uzdržavanju i sl. ,a za koji ja ne znam da li postoji) Hvala
  7. Dana 4. lipnja o.g. u radnom sporu kojega sam vodila protiv svoje firme trebala je biti izrečena presuda, ali nemam saznanjaja da li je do izricanja presude zaista i došlo. Da li postoje kakvi rokovi vezani uz izricanje presude i dostavu presude u pisanom obliku ili je slobodna volja sudca? Pokušala sam se obratiti sudu,ali mi je rečeno da ja nemam pravo dolaziti i pitati jer imam odvjetnika. Odvjetnik nema nikakvih saznaja o istome. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija