Jump to content

DLS

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DLS objavio

  1. Imam rješenje da su objekti sagrađeni prije 1968- U katastru nisu ucrtani, ali u posjedovnom listu postoje.
  2. Imam građevinsku dozvolu za objekte na parceli kojoj sam suvlasnik sa susjedom. Da li postoji način da se ucrtaju i napravi parcelacija zemljišta bez da susjed ima građevinske dozvole za svoje objekte na istoj parceli tj. bez da napravi legalizaciju svojih objekata?
  3. Koja je razlika građevinske dozvole i potvrde glavnog projekta? Za koje se što donosi?
  4. A kako doći do potvrde da je kuća napravljena prije 1968? Može se još ono da se kod javnog bilježnika ovjeri izjava sa dva svjedoka? Jel potrebno napraviti nacrte izvedenog stanja? Ispričavam se ak je već negdje bilo pitanja ovakvog tipa.
  5. Imam građevinsku od 1928 za kuću 4x7 za prizemnicu. Kroz godine se kuća adaptirala i širila i sad je dimenzije 9x9m prizemlje+potkrovlje. U vlasničkom listu piše da je parcela livada, dakle kuća nije ni ucrtana, ni uvedena. Imam još potvrdu od elektre o priključenju kuće od 1959. Molim Vas da mi napišete korake kako da ishodim papire za postojeći objekt. Bilo bi super ako postoji način dopune stare građevinske, za adaptaciju i slično te ucrtavanje objekta u zemljišne knjige. Parcela ima priključke struje, telefona, plina, vode. Zahvaljujem!
  6. Parcela je kupljena 1946g. Imamo ugovor od toga. Na parceli se sada nalaze kuća cca 100m2 tlocrtno + potkrovlje, garaža 120m2. Parcelu je kupio pradjed, naslijedio djed, a sada je vlasnik moj otac. Objekti koji su napravljeni ranijih godina cca 1950g su uklonjeni te su napravljeni novi u intervalu od 1965g-2000. Neki dan sam izvadio vlasnički list i na njemu piše da je parcela livada te da je moj otac suvlanik parcele. A u katastru nisu ucrtani ni stari ni novi objekti. Moje je pitanje od kud krenuti sređivati papire? Te koji su sve postupci do ishođenja legalnih i urednih papira. Pradjed i djed nisu marili za papire te su gradili te je sad na nama ostalo da se papiri raščiste da nebi došlo do nekih neželjenih problema. Unaprijed hvala! Na parceli su priključci struje, vode, plina, telefona. Imam i potvrdu elektre da je stuja piključena 1959g.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija