Jump to content

veronika30

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svaka čast svima vama koji ste zaposlili trudnice. @ santolina - uz dužno poštovanje (iako razumijem što si htjela reći), kod nas je trudnoća sve, samo ne prirodno, a niti poželjno stanje (no, to je već rasprava za neki drugi forum). Kao što sam objasnila u pitanju, osobno zapravo ne bih niti mijenjala posao već ostala na istom... Samo bih napokon dobila nekakav ugovor koji se inače u novinarstvu čeka do "bogojavljanja". U drugoj sam firmi samo formalno zaposlena kako bih barem ostvarila pravo na porodiljni jer bih se u protivnom sa "prirodnim stanjem" mogla ubiti.
  2. Dakle, situacija je ovakva - surađujem honorarno (kao novinar) sa jednom izdavačkom kućom. U mojoj redakciji otvorit će se radno mjesto jer kolegica odlazi. Urednik me već dugo želi zaposliti, ali firma nije zapošljavala i znam da to on i dalje želi. U međuvremenu sam ostala trudna (trenutno završavam prvo tromjesečje) što moji u redakciji znaju. Inače sam formalno zaposlena u jednoj drugoj firmi u kojoj su mi i svi papiri što znači da formalno nisam nezaposlena niti sam prijavljena na burzi. Ne oslanjam se previše na to da će me potencijalni poslodavac doista zaposliti iako želja od strane šefa postoji - općenito ne zapošljavaju ovih mjeseci, pa sam sigurna da neće ni ovako. No, razmišljam o tome što bi bilo kad bi bilo... Ostvaruju li firme neke financijske (ili druge)koristi od eventualnog zapošljavanja trudnica? Pretpostavljam da te koristi očito nisu bog zna što (ako tako nešto zakonski i postoji) jer u protivnom bi bilo daleko više zaposlenih trudnica... No, možda bi ipak bile nekakve veće šanse ako koristi postoje jer je jedina osoba koja će biti na gubitku moj urednik koji je spreman pričekati da se vratim s porodiljnog...
  3. Molim vas malu pomoć. U procesu smo osnivanja neprofitne udruge pri čemu smo statutom predvidjeli i eventualnu izdavačku djelatnost - brošure, možda časopis i slično... Našla sam se pred problemom koji nisam očekivala, a to je da u Narodnim Novinama (točnije na webu) nisam našla Zakon o izdavalačkoj djelatnosti. Možete li me uputiti gdje mogu potražiti informacije kako je zakonom uređena izdavalačka djelatnost kako bismo, ako je potrebno, pribavili odobrenje nadležnog tijela i priložili uz dokumente potrebne za registraciju udruge? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija