Jump to content

meina

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam pitanje: ako u ugovoru o radu na određeno vrijeme nisu navedeni putni troškovi i njihova isplata, što mi je činiti da ih dobijem? Unaprijed hvala !
  2. Baš smo prošli tjedan praznili jamu, i evo opet kiša pada...već se bojim novog incidenta. Sigurna sam da će susjeda doći opet k nama zbog vode u njenom podrumu, i opet ćemo mi biti krivi, i opet će nam poslati nekakvu inspekciju. Najviše me brine to što uvijek dođe nekakva inspekcija dok tate nema doma, a ja ne znam onda što učiniti. Kad mi je neka inspektorica došla na dvorište rekla je neka otvorim jamu i ja sam to učinila. Bojim se da li sam ispravno postupila, ili sam morala nekako drugačije?
  3. Kako doći do njihovog ministarstva unutarnjih poslova?
  4. Dečko i ja bi htjeli otići raditi u inozemstvo, ali ne sezonski nego po mogućnosti za stalno. Mislili smo u Austriju, ali ne znamo što nam sve treba za rad u inozemstvu. Zanima me da li se tamo priznaju naše završene škole, tj. stručni ispiti? Jer ja sam prodavač-komercijalist po struci, a dečko elektroničar. Trebala bih Vaše savjete i odgovor na pitanje. Hvala
  5. Imala sam isti slučaj...što ako inspektorica kaže da ćemo morati kopati cijelo dvorište o svojem trošku, i kada ti provjerava jamu sa nekim drvenim štapom i kaže da to nije betonirano jer joj štap propada? Štap može propadati i od taloga. Zar ne?
  6. Hvala na uputi, pročitala sam i razumjela, donekle. Ako se ispostavi da mi poslodavac ne isplaćuje putne troškove, da li postoji neki način da si to nadoknadim, tj. da li se mogu žaliti nekoj službi?
  7. Zanima me da li je poslodavac dužan isplatiti povrat putnih troškova? Već 2 godine radim u istoj tvtki i vozim se osobnim automobilom. Mjesečno zavozim cca 500,00 kn. Išla sam na autobusnu stanicu po potvrdu na kojoj piše da mi je mjesečna autobusna karta 664,00 kn. Ja sam tu potvrdu poslala u komercijalu i do sad se ništa nije promijenilo. Imam mogućnost koristiti i željeznički prijevoz ali nije u mojoj blizini, tj. do željeznice bi još nekako trebala doći. Na kraju svakog mjeseca dobivam ispis plaće, tj. piše koliko sam imala radnih sati, koliko mi odlazi na mirovinske stupove i sl, ali nema traga o putnim troškovima. Znam da mi može to isplatiti "na ruku", ali ni toga nema. Stoga Vas molim za savjet, jer mi svaki mjesec bez obrazloženja skida sa plače po 50,00 kn. I smiješno je to što uvijek imam različiti fond sati a manje-više istu plaću. Svaki komentar i savjet je dobrodošao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija