Jump to content

hugolina7

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Preformulirati ću pitanje: može li osoba kojoj je dana punomoć sama raskinuti danu punomoć ili ju mora i može raskinuti samo osoba koja je dala punomoć? Hvala
  2. Molim pomoć. Rođak, čiji sam jedini nasljednik, nije više svjestan svojih postupaka (ne zna gdje je, ne prepoznaje me...). Sada mi se javila osoba kojoj je (ne znam kada) dao punomoć za raspolaganje transakcijskim računom Da li je moguće i kako poništiti/opozvati danu punomoć, te da li trebam tražiti da se meni dodijeli punomoć i da li je sve to moguće, obzirom na zdravstveno stanje rođaka? Unaprijed puno, puno hvala.
  3. Molim za pomoć. Sklopila sam Ugovor o kupoprodaji automobila i ovjerila ga s kupcem kod javnog bilježnika. Međutim, kupac kasni s plaćanjem. U ugovoru je stavljana sljedeća odredba: "Ukoliko kupac u ugovorenom roku (do 13. rujna 2010. godine) ne izvrši uplatu ugovorenog iznosa od 42.000,00 kuna, ovaj ugovor smatrati će se ništetnim." 1. Da li to znači da ako mi taj isti kupac "sutra" želi platiti punu ugovorenu cijenu moramo sklapati novi ugovor o kupoprodaji i raditi novu ovjeru kod javnog bilježnika? ili 2. Ako ja "sutra" nađem novog (drugog) kupca, da li s njim mogu sklopiti novi ugovor o kupoprodaji ili prvo, za ovaj ugovor koji sam već sklopila, moram raditi raskid i ovjeriti ga kod bilježnika? Postoji li neka druga obveza za mene ili kupca, npr. od Porezne ili MUP-a, ako se ne raskine ugovor koji smo potpisali i ovjerili kod javnog bilježnika? Unaprijed se zahvaljujem na danom odgovoru.
  4. Hvala na odgovoru. Mogu mu se pismeno ocitovati, ali znam da mi nece htjeti odgovoriti i znam da mi ne moze dostaviti otpremnicu s mojim potpisom jer ja takvo sta nisam nikada kod njega potpisivala. A jel mogu uopce zahtjevati naplatu po tom racunu ako nemaju dokaz da sam ga primila (nepreporucena posiljka)? I dalje imam pitanje kada zastarjeva potrazivanje po ispostavljenom računu?
  5. Molim pomoc! Jel ima itko da mi odgovori? Hvala unaprijed
  6. Hvala Veteran. Vi na forumu svima dajete najbolje savjete. Ali, ja nisam napravila tu stetu koju je naveo u otkazu i gadi mi se da sad jos platim i njegovog odvjetnika (imao ga je). Osjecala bi se kao gubitnik i definitivno bi bila u minusu (trokovi suda, pristojbi, njegovog odvjetnika...). Postoji li neki bolji nacin da to rijesim?
  7. Zato sto poslodavac nije vodio nikakvu evidenciju i nismo imali na ulazu nikakve kartice. Imam samo svoju vlastitu evidneciju. Ne mogu doci do ljudi koji bi mi mogli biti svjedoci jer smo imali sluzbene mobitele, a vise nitko od onih kojima vjerujem tamo ne rade. Ujedno, i da uspijem nekoga naci, ne moze mi posvjedociti za sve sate jer nisu obavljali prekovremene istovremeno kad i ja. Mene vise brine mogucnost da ako povucem tuzbu oni imaju pravo potrazivati iznos koji su neosnovano naveli u otkazu. Mogu li to i kada zastarjeva pravo na to potrazivanje?
  8. Bivsi poslodavac mi je na kucnu adresu dostavio putem poste (nepreporucena posiljka) racun na kojem je naveo da sam kupac nekih proizvoda iz njihovog asortimana. Ja taj racun ne mislim platiti jer to nisam nikada kupila niti uzela iz firme. Sta da radim? Kako da dokazem da to nisam kupila? Moze li me tuziti ako to ne platim i naplatiti mi to putem ovrhe na placu? Kada zastarjeva pravo na potrazivanje iznosa po tom racunu?
  9. Poslodavac nije prihvatio moju ostavku, vec mi je dao otkaz u kojem me tereti da sam napravila trosak od nekoliko tisuca kuna. Odvjetnik me savjetovao da pokrenem tuzbu radi neplacenih prekovremenih i da se onda na sudu nagodimo da ja necu potrazivati prekovremene, a oni nece potrazivati iznos iz otkaza. Sudac je rekao da niti ja ne mogu dokazati prekovremene niti oni to potrazivanje iz otkaza (iako to potrazivanje niti nije predmet spora), pa bi ja sada povukla tuzbu jer se poslodavac ne zeli nagoditi. Ako povucem tuzbu, kakve sve troskove mogu snositi i koliko bi oni mogli iznositi, mogu li snositi kakve posljedice ako povucem tuzbu (zasto sam ju pokretala ako ju povlacim ) i da li je uopce pametno da ju povlacim ili da ustrajem u naplati svojih prekovremenih koje cu stvarno tesko dokazati? Strah me sudskih troskova Nadam se da ce mi netko pomoci. Zahvaljujem se unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija