Jump to content

mirkec999

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani pravni znanci. Pri dizanju stambenog kredita ugovorio sam riziko policu osiguranja života i platio odjednom premiju cca 1.000 EUR-a. Kako je kredit zatvoren i polica mi praktički ne treba zanima me da li postoji instrument po kojem bi mogao raskinuti policu i dobiti nešto od uplaćene premije nazad obzirom da ne želim više biti osiguran za slučaj vlastite smrti, a cijelu premiju sam platio. hvala unaprijed.
  2. puno hvala za konkretan i vrlo koristan odgovor. Ovi datumi za zastaru se računaju od prvog datuma kada je pokrenut ovršni postupak ili od datuma prvog računa koji nije plaćen. Između prvog računa i prvog pisanog traga o pokretanju ovrhe je prošlo nekih 6 mjeseci.
  3. može li se na ovome portalu dobiti kakav pravni savjet ili postoji bolje mjesto za gore napisan upit
  4. Možda sam se prerano poveselio pa molim odgovor razumljiv običnom življu. Znači kao odgovor na prigovor sam dobio rješenje u kojem stoji: "Stavlja se izvan snage rješenje o ovrsi... u dijelu u kojim je i određena ovrha i ukidaju se provedbene radnje, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga... Riješeno kao i izreci rješenja... odlučio kao u izreci ovog rješenja..." Da li to znači da je samo ovrha obustavljena pa će biti ročište za pravorijek ili da je ovrha proglašena nevažećom. hvala unparijed
  5. evo ipak se isplatilo stiglo rješenje o stavljanju izvan snage rješenja o ovrsi. Ako netko ima sličan problem mogu mu poslati dopis. Uglavnom pravica je pobedila
  6. Potpisao produženje Ugovora jesam uz pretplatu 0,00 HRK. Dodao i istaknuo da osporavam u cijelosti, provjeravao na portalu stanje duga uvijek bilo 0,00 HRK, nikada račun koji bi me upozorio na dugovanje nisam primio. Operater navodi sam da su mu računi vraćeni, a na tim računima je jasno vidljiva i adresa prebivališta na koju nikada ništa nisu poslali. Ovrha je uredno stigla na adresu prebivališta i preuzeta je. Jasno mi je da na kraju zbog duga s kojim prije ovrhe nisam bio upoznat niti jednog trenutka a iznosi 40 HRK, trenutno je 1500,00 HRK mogu platiti i više, ali se uzdam u činjenice, zdrav razum itd. Prvo dajem prigovor, ostalo prema Društvu za zaštitu potrošača, hakomu jer iskreno da sam znao za bilo kakav dug, odnosno da mi je dostavljena bilo kakva opomena, račun itd. platio bi, ovo sa troškovima mi ne pada na pamet dok sud ne donese odluku. Ovhra od prve uredno uručena. Osporavati ću i vjerodostojnost isprave na osnovu koje je donešen ovršni prijedlog jer na istoj uopće nije navedeno što dugujem samo iznosi, a moja adresa na koju glasi i vjerodostojna isprava kao i ovršni prijedlog glase na adresu sa kojom nemam ništa. Mada je adresa kriva ovrha mi je dostavljena na ispravnu adresu prebivališta.
  7. Molim Vas bilo kakav odgovor jer tokom tjedna moram predati prigovor Bilježniku hvala unaprijed
  8. Poštovani, molim pomoć. Imao sam pretplatu za tele 2 na 0,00 HRK. Kako sam sam koristio službeni mobitel sve više par računa sam platio operateru samo naknadu 10,00 HRK tj. naknadu za korištenje frekvencije. Mobitel sam koristio sve manje da bi ga na kraju ostavio u ladici i potpuno zaboravi na nj. Nikada od operatera nisam primio fizički račun, nego sam plaćao obveze na osnovu slanja poruke i provjere na portalu Moj tele2. Poziv na broj je uvijek identičan i za plaćanje obveza mi je koristio duga i plati i tako svaki mjesec bez zakašnjenja. U svojoj bazi operater ima moje prebivalište, mail adresu i nekakvu staru dopisnu adresu koja se provlači od početka ugovornog odnosa i ta je korištena prilikom obnove pretplate itd. Računi su na tu adresu možda i slani, ja ih normalno nikada nisam dobio jer niti su mi trebali za plaćanje niti sam znao da ih operater uopće šalje na tu dopsinu adresu. E sad mi je uredno na adresu na kojoj stanujem bez problema stigao prijedlog za pokretnje ovrhe, prije toga nikad ništa. Uglavnom od tih 4X10 kn radijske frekvencije dodano je i 560,00 kn za prijevremeni raskid ugovorne obveze. Jasno mi je ako je pretplata 100,00 kn mjesečno pa se za 6 mjeseci naplati 600,00 kn, moja pretplata je ugovorno definirana kao 0,00 kn. Pitanja su da li tu obračunatu naknadu operater uopće može zaračunati i da li sam uopće dužan platiti naknadu za radijsku frekvenciju mada u tim mjesecima u kojima je zaračunata mobitel nije uopće bio upaljen pa niti koristio frekvenciju koju bi trebao platiti? Najbitnije od svega moram bilježniku podnijeti prigovor u roku 8 dana od prijema. Zanima me kad predam prigovor bilježniku da li sud donosi odluku samo na osnovu prigovora ili se održava parnica na koju bi mogao donijeti prikupljanu dokumentaciju. Hvala i molim za pomoć jer trenutno od ta 4 računa za frekvenciju bi po ovome što je stiglo (što je ujedno i prvo što sam primio uopće da znam da postoji dug) iznosi 1600 kn?
  9. hvala svima, auto kupljen od autokuće bez punomoći i ostalih pravnih zavrzlama i možebitnih kasnijih peripetija.
  10. Poštovani, u fazi sam kupnje automobila i za oko mi je zapeo jedan kojeg bi odmah uzeo, samo što prodavatelj auta nije pravi vlasnik nego ima punomoć uz posredovanje auto-kuće. On mi tvrdi da auto može prodati direktno on bez prisustva pravog vlasnika. Da li je s pravne strane to sve ok, tj. mogu li automobil kupiti od opunomoćenika ili samo od stvarnog vlasnika? unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija