Jump to content

rc18

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U međuvremenu dok sam tražio vaš savjet dobio sam poziv za ročište.Vjerovatno traže od mene da dam iskaz, možete li me savjetovati što bih trebao reći i što bi su u krajnjoj liniji moglo dogoditi? Hvala!
  2. Po završetku ostavinske rasprave oporuka je prihvaćena istinitom i pravovaljanom. Nasljedstvo je prihvaćeno iz oporuke i po Zakonu te je izdano pravomoćno rješenje na koje nije bilo prigivora te je na temelju toga izdano rješenje o uknjižbi nekretnina te je provodeno.Zanima me iz ovog vašeg odgovora koje su to ovlaštene osobe koje mogu osporavati oporuku koja ima nedostatak u svom obliku i kada može osporavati s obzirom da je pravomoćno rješenje već doneseno,te što znači da je nedostatak u obliku oporuke razlog samo pobojnosti a ne apsolutna ništavost (što to konkretno znači za mene, da li sud u parnici može iz tog razloga poništiti oporuku?)Hvala!
  3. U oporuci nakon smrti mog oca sve je podijeljeno na nas tri sina. Sve je to pročitano kod javnog bilježnika i svi smo se složili i potpisali da se slažemo s tim. Imovina je prenesena na nas kako kome što pripada. Nakon pet mjeseci braća me tuže da je oporuka nevaljana jer su svjedoci oporuke moja kćer i zet(sada znam da oni nisu trebali biti svjedoci, ali javni bilježnik nije pokrenuo bilo kakvo pitanje u vezi toga). Sada me zanima da li se oporuka može poništiti kada se braća već složila kod javnog bilježnika i sve je već uvedeno u spise. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija