Jump to content

ockoboj

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. cesta preko parcele več postoji ali je privatna i nije održavana.Osoba koja mi želi dati prolaz valjda mora dati izjavu, pa valjda onda zahtjevati upis tereta u zk. ili?
  2. kupio sam vikendicu izgrađenu bez građevinske dozvole,htio bi struju i vodu,pa je stoga moram legalizirati.Na odjelu za urb. su mi rekli da trebam rješenje o izvedenom stanju, a uvjet je i cesta do parcele.E, tu je nastupio problem.Cesta vodi sve do moje parcele, ali zadnjih 40 m prolazi kroz privatnu parcelu(poljski put).Vlasni mi je voljan dati služnost prolaza, pa me zanima na kakav način?Da li mora biti kakav ugovor o služnosti ili je dosta izjava vlasnika, te dali mora biti uknjiženo(teretovnica).Molim i za konkretan oblik ugovora ili izjave.
  3. Predao sam zahtjev za uknjižbu nekretnine.Prilikom provjere preko e-zemljišne knjige dobio sam sljedeći uvid:Bilj.o kretanju spisa:ostalo, presignirano za izradu nacrta rješenja sa na "prezime i ime"., 15.9.2009 Da li netko zna što to znači?
  4. Kupio sam nekretninu(vinsku klijet plus ostava za alat),koja ja izgrađena na polj.zemljištu.Objekt je izgrađen bez građevinske dozvole.Na zemljištu se nalazi vinograd,a budući da bih se htio baviti vinogradarstvom potreban mi je priključak vode.Molim sve koji znaju na kakav način ishodovati priključak na vodu, ako nemam građevinsku?Želio bi stvarno hitno priključiti vodu-molim pomoć!!
  5. Namjeravam kupiti vikendicu u hrvatskom zagorju koja je izgrađena 1995. god. bez ikakvih papira i građ.dozvole na poljoprivrednom zemljištu.U zemljišnoj knjizi je upisano samo zemljište od 3000 m2 pod oznakom vinograd i livada.Interesira me na koji način je moguće legalizirati vikendicu,to jest želio bi pored vinograda i livade u zemljišnu knjigu još upisati vikendicu.Da li je uopće korisno da u kupoprodajnom ugovoru spominjem vikendicu ili je bolje da kao predmet kupoprodaje u ugovoru spomenem samo vinograd i livadu, pa da nakon upisa u ZK počinjem sređivati papire za vikendicu.Molim vas da mi odgovorite što bi bilo najbolje učiniti, te da ne bi dugo trajalo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija