Jump to content

ilaria

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Vjerujte mi ja sam pokušala na lijepi način, meni nije u cilju "potezati" se po sudovima jer niti imam vremena , a ni novca.On je počeo sa tužbom za smanjenje uzdržavanja,ja sam samo nastavila braniti ono što dijetetu na temelju pravomoćne presude pripada. Sama uzdržavam dijete i na to sam jako ponosna.Ali smatram da i otac isto ako je formirao drugu obitelj ima obavezu prema sinu, jer njegovo dijete nije " prestalo disati " otkada ga je napustio, on raste ,ima svoje potrebe i voljela bih uštedit mu taj novac za studij. Ovrha na plaću ne može se sprovesti jer je privatnik, što se tiče nekretnina navela sam kod 1. objave što je na njegovo ime, ostaje ovrha na pokretninama , a ona je u tijeku, ali ako se ne prodaju vozila sve pada u vodu, jer se obustavlja. Bliži se taj dan 2. javne dražbe i zato tražim ako mi tko može dati pravni savjet što mogu poduzeti da do obustave ne dođe.
  2. Pozdrav svima, evo javljam se po drugi put budući da na postavljeno pitanje nisam dobila nikakav odgovor. Možda nisam bila dovoljno jasna. Nadam se da ću ovaj put imati više sreće. Ukratko moj bivši suprug nikada nije platio alimentaciju za našeg maloljetnog sina ( 13 god ), dapače pokušavao je na sve moguće načine da to izbjegne podizao tužbu za smanjenje uzdržavanja,podnosio žalbe općinskom sudu, županijskom sudu, tražio donošenje privremene mjere zabrane prisilne naplate alimen. i da dalje ne nabrajam. Sve mu je to odbijeno,ali sve to dugo traje, mene košta zdravlja, a da ne pričam o troškovima advokata, suda, na momente bi najrađe odustala od svega, ali kad pomislim što mi je sve učinio,nisam podigla tužbu za podjelu imovine, sve sam mu pustila vozila, firmu, barku, nisam ništa potraživala šta smo tijekom braka ulagali u kuću u kojoj ja sada ne živim... tražim samo da redovito plaća za svoje dijete.Sada postoji pravomoćno rješenje o ovrsi na pokretninama koje posjeduje.Na 1.javnoj dražbi vozila se nisu prodala i sada je zakazana 2. javna dražba. Advokat mi je savjetovao da nađem kupca, a gdje da ga nađem? Ja bi dala i oglas koja su vozila na prodaju al ne znam da li imam to pravo ? Ukoliko se vozila ne prodaju ovrha se obustavlja. 2 mogućnost je prebacit na nekretninu, ali ne znam koliko je to pametno budući je na njegovo ime samo 1/4 i na tu nekretninu mu je već "sjela " država . Ako mi tko može dati pametan savjet što mogu učiniti, da li postoji još kakvo rješenje bila bih Vam jako zahvalna.
  3. Molim Vas da mi pomognete, moj bivši suprug nikada nije redovito plaćao alimentaciju, a razvedeni smo već 6 godina tako da sam bila prisiljena tražiti prisilnu naplatu putem ovrhe na pokretninama. Na 1. javnoj dražbi vozila se nisu prodala.Sada je zakazana 2. javna dražba. Ukoliko se ne javi neki kupac rečeno mi je da se ovrha obustavlja. Što moram učiniti ? Imam još jedno pitanje,čitala sam dosta i o javnim komisionarima ? Da li bi mi netko znao šta reći o tome? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija