Jump to content

netko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najprije, hvala na odgovorima. Zatim, ako se malo prošećete gornjim gradom, vidjet ćete da su pločnici zatrpani automobilima. Ne kažem da je to zakonski i etički u redu, ali to je realnost. I u mojem slučaju se nije radilo o parkiranju iz čiste obijesti nego sam trebao težak teret iz auta prenijeti u stan. Gdje da parkiram, kad su parkinzi zakrčeni (stvarno je sve bliže bilo popunjeno), a garaža je daleko 400 m? Što se tiče onog tko vozi Volva ima para, to je čisti hrvatski jal, i bolje bi bilo da se takve stvari više ne pišu po forumima. Taj auto si sad može valjda svako s ovog foruma priuštit, jer je star 15 godina. U vrijeme kad sam ga kupio (prije 7 godina) imao sam para, sad nemam, sutra ću možda opet imati, tko zna. Čemu takvi komentari?
  2. Dragi Forumaši: Parkirao sam vozilo na pločniku u Zagrebu, na strani ulice gdje nema prometnog znaka za zabranjeno parkiranje (na drugoj strani ima). Pozvan je pauk, no na vrijeme sam ga uočio i zaustavio dizanje vozila). Međutim, poštom je stigla kazna od Zagrebačkog holdinga gdje piše da je temeljem policijskog naloga br. .... izdan nalog za premještanje. U dokumentu je također i slika vozila s vidljivom registarskom oznakom. Da li je moguće nešto napraviti povodom toga (Izbjeći plaćanje kazne)? S obzirom da je u tom kvartu stotine auta parkirano po pločnicima, očito je problem i u neriješenom parkingu. Inače sam trenutno nezaposlen, pa mi nije baš svejedno za platiti taj iznos. Prilažem i sliku da se uživite u situaciju.
  3. Namjeravam kupiti udio (1/4) stana u zgradi. Međutim, zgrada je stara (1939) i vlasnički list izgleda tako da svi vlasnici imaju odgovarajuće udjele u zgradi kao cjelini, pa tako i dio stana koji namjeravam kupiti. (Koliko mi je poznato, takvo stanje se naziva neetažirano, nisam siguran) O razlozima kupnje mogu samo reći da je ostatak stana u vlasništvu osobe s kojom se dobro slažem i s kojom sam u rodbinskoj vezi, pa ću vjerojatno u njemu živjeti. 1. Budući da nigdje u vlasničkom listu nije navedeno koji dio pripada kome, je li sigurno da kupnjom odgovarajućeg udjela ja postajem vlasnik tog dijela stana (čini mi se da je to nekako dogovorno) 2. Utječe li takvo stanje na cijenu tog dijela stana? Napravljen je elaborat procjene stana, ali to nije uzeto u obzir. 3. Je li takva kupnja preporučljiva ili prije treba provesti etažiranje? Ako se uselim u stan, a kupnja nije provedena može li me vlasnik one 1/4 tužiti? Može li tražiti naknadu/prodaju stana od vlasnika 3/4? 4. Možete li mi preporučiti odvjetnički ured u kojem bi se raspitao o detaljima? Ili barem kako naći takve odvjetničke urede, koji su specijalizirani za tu problematiku? Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija