Jump to content

PegazPe

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima, pomogli ste mi da jasnije (s pravne strane) sagledam situaciju.
  2. Doduše, mala nadopuna, oni jesu podnijeli žalbu na rješenje, ali im je odbijeno po formalnom kriteriju jer, kaže se u obrazloženju, nisu 1. nasljedni red. Sada slijedi druga žalba. Ne znam samo što se rokova tiče ima li nade nekako vratiti postupak u prijašnje stanje, jer su oni posredno tek saznali da im je dotični "sjeo" na imovinu. Nisu čak bili pozvani na ostavinu! Tj. ima li barem nade (zbog rokova) za ovo što je napisao Veteran, za obraćanje Općinskom državnom odvjetništvu?
  3. Roditelji, iako su u poodmakloj dobi i bolesni, živi su. No, potrebna im je pomoć, jer ne znaju odakle krenuti. Hvala!
  4. Puno hvala na odgovoru! Situacija je više nego komplicirana, a ovo je samo dio priče. Riječ je u biti o ocu koji bi se okoristio tim svojim biološkim roditeljstvom nakon iznenadne majčine smrti pri porodu. Dijete uopće nije kod njega (udomitelji). On je zainteresiran samo za materijalno. A kako sve to uspijeva?! Ili sreća, ili su ljudi izuzetno potkupivi (u pitanju nije sitna lova). Strašno. No, tako to izgleda ide. Hvala još jednom!
  5. Molim pomoć! Kako osporiti izvanbračni status osobi koja se lažno izjasnila kao izvanbračni partner radi imovinske koristi i koja je na osnovu toga dobila Rješenjem o nasljeđivanju dio imovine nakon smrti osobe s kojom nikada nije živjela, niti privređivala, ali imaju zajedničko mld. dijete (rezultat "avanture").
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija