Jump to content

martina0804

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam malo djete 2 god. s bivšim suprugom koji nije od djetetovog rođenja upisan kao otac. Ja sam dala izjavu u matičnom uredu da je on otac ali nisam nazad dobila odgovor od nj niti od matičnog ureda .Pošto ja imam skrbništvo i djete živi samnom dogovorili smo se da ju bivši suprug viđa po svojim mogućnostima radi znatno velike udaljenosti.Međusobnim dogovorom odlučili smo da djete bude kod nj 2tjedna u posjeti. Međutim on nije ispoštovo dogovor i nakon više od tri tjedna on odbija vratiti djete. Obratila sam se socijalnoj službi u mjestu gdje sam prijavljena ali oni nisu nadležni za takve slučajeve pa su me poslali u dr centar za socijalnu skrb ali oni trenutno nisu dostupni pa vas molilm da mi odgovorite kako u ovom slučaju postupa socijalna služba i što je meni još činiti da u najkračem roku vratim djete. Svaki odgovor mi je jako važan,hvala
  2. Ne, ništa od navedenog, nitko me nije ništa ni pitao u vezi oca, u bolnici su me pitali jedino za prezime djeteta. Pošto nisam bila u braku, u bolnici su mi rekli da moram djetetu dati moje prezime. Da napomenem da je otac u stalnom kontaktu sa djetetom, tako da oko priznanja očinstva neće biti problema, samo želim znati točno koje postupke moram sprovesti.
  3. zbog neodgovornosti i nemarnosti oca.
  4. Trebam pokrenuti postupak za razvod braka. Imamo malodobno dijete od 20 mjeseci za koje pri rođenju nije upisan otac,jer u to vrijeme nismo bili u braku, te se otac nigdje ne navodi u službenim dokumentima. Brak je sklopljen 7 mjeseci nakon rođenja djeteta. Brak je trajao 6 mjeseci. Molim vas savjet što prvo trebam poduzeti? Kakva prava imamo ja i moje dijete? Da li podnosim tužbu Sudu ili prvo idem u Centar za socijalnu skrb? Da li imam pravo od Centra za socijalnu skrb na ikakvu pomoć pošto sam nezaposlena? Da li zahtjev za razvod braka mogu podnijeti u svom rodnom gradu ili ga moram podnijeti u općini gdje smo se vjenčali? Hvala svima na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija