Jump to content

get

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Danas sam dao punomoć odvjetniku. Nadam se da će se dobro završiti. Sada moram doći u kontakt sa odvjetnikom kojemu sam bio da punomoć za kupnju. I da, još sam malo čitao kazneni zakon, i zastara je 3 godine, ako se ne radi o znatnoj materijalnoj koristi (ali otom potom).
  2. Evo još sam malo proučio spise i papire koje ja posjedujem i koji su vidljivi i na internetu (katastru). Naime iz tužbe se ne vidi za koji točno dio me on tuži (za koju česticu i da li uopće i za to tuži) jer se stalno navodi jedna čestica koja je dobila oznaku /1 koja je njegova ionako i nitko ju ne svojata. Nije jasno da li je on nezadovoljan izmjerama ili time što se u postupku utuživanja on proglasio mrtvim !? Uglavnom znam da od toga nema ništa i da se dodatno radi o zastari ali se grozim da se ovakve nejasne tužbi bez tko radi čega i što šalju na sud i to po službenoj dužnosti. Da ne kažem da sam bio uznemiren 6 dana jer uopće nisam niti znao o čemu se radi, a sada dodatno trošim vrijeme na, po mome mišljenju, gluposti. Stvarno ne znam od čega se branim, mislim radi se o kaznenom djelu prijevare iako ja još uvijek ne znam gdje se očituje moja prijevara.
  3. Evo, danas sam prekopirao dio spisa. Malo jasnije iako meni još nije jasno gdje je moje kazneno djelo prijevare. Uglavnom, jedna osoba tuži mene i još dvije osobe (je nepoznajem niti jednu) da sam prijevarom došao do neke zemlje jer se njega u postupku utuživanja proglasilo mrtvim, a čovjek je živ. Ja nemam ama baš nikakve veze sa tim stvarima nit sam ja slao tužbe niti proglašavao mrtve (možebitna proceduralna greška). To je jedno, a kao drugo interesira me da li bez obzira na okolnosti se može pozvati na zastaru (koja je za ovo kazneno djelo koje mi se stavlja na teret 5 godina), tj. ako mi netko može pojasniti od kada do kada postoji rok za reagiranje i da li je to uopće moguće ako se u postupku netko proglasio mrtvim (doduše sud mora utvrditi tko je on i kako i zašto polaže pravo na neku zemlju)? Uglavnom tu se spominju i neke druge stvari koje uopće ne znam na koji se način to tiče mene. Nije mi jasno kako će čovjek uopće dokazati prijevaru? Naravno jer je nije ni bilo. Ali eto država se očito voli razbacivati sa novcima. Inače za info, 3 kune je po stranici spisa
  4. Evo danas sam saznao o čemu se radi (ne baš najjasnije, jer nisam dobio na ruke pravnu pouku, to moram podignuti ja ili moj odvjetnik). Uglavnom radi se o nekoj ženi vezno za neko zemljište koje sam relativno davno kupio u dva navrata. Jedan komad 2004 i drugi 2006 (to su godine kada sam upisan kao vlasnik) Danas sam 1/1 vlasnik bez tereta. Uglavnom žena više osoba tuži (iako ne znam u čemu se očituje kazneno djelo prijevare) radi neke zemlje. Čuo sam do je bila unutra da ona nikada nije ništa naslijedila niti prodala. !? I kada ju je sudac pitao jel svojata taj dio, rekla je ne. Kao sporan je dio što je dobila rješenje, ali nikada nije dobila tužbu da je neki komad zemlje pripao meni. I još je sporan neki lik kojemu navodno nisu stizale tužbe na pravu adresu?!?! Samo da napomenem da cijeli postupak utuživanja je vodio odvjetnik kojemu smo dali punomoć. Uopće ne vidim niti najmanju svoju odgovornost u cijeloj priči. Kako imam kompletnu dokumentaciju, rekao sam da ću angažirati odvjetnika da podnesem sve dokaze koje idu meni u korist i da nema govora o kaznenom djelu prijevare. Nadalje me zanima, da li ako se odbaci optužba protiv mene (jer možda se već radi u zastari pa bi bilo najlakše se pozvati na nju) da li ja i kako podnosim zahtjev za nadoknadu mojih troškova?? Jer smatram da osoba koja me uznemirila i natjerala na uzimanje odvjetnika da mora biti spremna i platiti.
  5. Evo malo sam čitao na DORH-u Kome se podnosi kaznena prijava? Kaznena prijava se podnosi nadležnom državnom odvjetniku ili policijskom službeniku na području na kojem je kazneno djelo počinjeno. Ako građanin iz opravdanih razloga ne može doći, uvijek može podnijeti pisanu kaznenu prijavu, a u slučaju bolesti ili drugih opravdanih okolnosti njegovu prijavu može primiti na zapisnik i nenadležni državni odvjetnik. Znači prema ovome ispada da je kazneno djelo napravljeno na području Velike Gorice.
  6. E da, interesira me još nešto, pošto se u ovom zakonu navodi sa ciljem, to znači da sam upoznat sa osobom koju sam prevario ili što?? Da li postoji indirektna mogućnost, da tu osobu ne poznajem, ali da su druge okolnosti pogodovale tomu?
  7. ODO je Velika Gorica a istražno ročište je u Zagrebu (županijski sud). Pretpostavljam da je to unutar županije. Da li ta Velika gorica znači da me netko od tamo tuži?? Ali nije mi jasno da će me saslušati, ne znam o čemu i onda da ću saznati o čemu se radi? Kako se može pokazati da djelo koje mi se stavlja na teret da ga uopće nisam niti počinio? Znači što se mora ispuniti da se izbjegne kazneni su, tj. da županisjki sud odbaci optužbe?
  8. Dobio sam poziv na sud kao okrivljenik za Prijevaru (čl. 224. st. 1). U samom pozivu se navodi Okrviljenik: Ime Prezime i dr. Kao prvo uopće ne znam za što sam kriv pa se sada nerviram oko toga. Što znači ovo "i dr."? Što sve može prouzročiti kazneno djelo prijevare? (bar neke primjere) Da li se to tretira kao opće kazneno djelo ili djelo koje je mogla učiti samo "odgovorna osoba?" Što mogu očekivati na prvom istražnom ročištu? Da, ODO je iz drugog "grada" u odnosu na mene gdje živim. Da li to znači da osoba koja je napravila tu prijavu ima prebivalište u tom "gradu?" I što je jednoj osobi dovoljno za pokretanje kaznenog postupka vezano za prijevaru?? Hvala.
  9. evo i pravih detalja Ponuda http://slike.hr/slike/pon_20d69.jpg.html Zavrsni racun http://slike.hr/slike/rac_778a5.jpg.html
  10. Ma stvar je, da po stavkama to količinski odgovara. Jedino zbog čega se ja točno mogu buniti je povećanje rubnjaka koje nisam rekao da treba, već se nadodale žardinjere. Evo stavke sa kojima se i ne mogu složiti: Ponuda: Dobava, izrada i ugradba novog kulira na podeste i stepenice sa crno-bijelim zrncima sa svim potrebnim radnjama i njegom kulira. Napomena 1m gazišta se obračunava kao 1m2 -- 30m2 435kn 13050kn Utovar i odvoz cjelokupne šute i odvoz na gradski deponij -- m3 3 550 1650 Dobava i postava ivičnjaka uz kulir ploče -- m1 8 145 1160kn Skidanje postojećih kulir ploča te postava istih uz prethodno nabijanje podloge -- m2 26 185 4810kn Dobava i postava novih kulir ploča -- m2 6 290 1740 A evo završnog računa: Štemanje postojećeg dotrajalog kulira na podestima i gazištima. Podest od ulaza do smetlarnika: 4,70x1.12=5.27m2 Podest čelo smetlarnika: 4.70+1.10=5.80m2 Žardinjere: 2.27x3=6.81m2 Stepenice:2,05x4=8.20m2 Podest ulaza: 2.9x2.60=7.54m2 Ukupno: 5.27+5.80+6,81+8,20+7,654=33.62 Skidanje postojećih kulir ploča te postava istih uz prethodno nabijanje podloge 5,20x4,75=24.46m2 Dobava i postava novih kulir ploča 2,50x4.75=11.87m2 Utovar i odvoz cjelokupne šute na deponij 33.62x0,10x1,20=4.03m3 + 36,33x0.08x1.20=3.49 Ukupno 7.52 I sada je to po meni jedan od kljucnih djelova gdje bih se mogao uloviti, a to je, na ponudi je procjena šute 3m3x550=1650 a na računu radi 7m2 to je poraslo za 4.52m3, nek je poraslo za kubik i dalje ostaje 3.5m3 previše. a 3.5*550=1925+PDV=2367kn I ako se nađe još tako neka cifra, a to je npr rampa koja je napravljena, ona je po meni 1m2 više napisano, a to je 435+pdv=535kuna, što je već skoro 3000 kuna. Znači, nadam se da će referent to dobro izračunati. Jer je rekao kada mu stigne račun da ćemo onda vidjeti na licu mjesta, ali ja ću mu već sutra mejlom poslati račun pa da preko telefona vidimo gdje bi mogli spustiti. Jar koliko sam skužio, cijena je takva kakva je, ja nisam stručnjak da procjenim količinu radova, već je tu referent koji mora izaći na terem i sve dobro provjeriti da vidi da li se radi o muljanju ili ne. Ipak bi mi puno značilo da se to spusti za nekih 3000 kuna, ako bolje ne može. Poslije skeniram, pa ako još netko uoči neku razliku.
  11. Pozdrav, Predstavnik sam stanara i našao sam se u jednoj vrlo neugodnoj poziciji. Naime, imali smo radove na zgradi, točnije na stepeništu i prilazu zgrade. Dobio sam ponudu koja je bila na 34 700 kuna, sa napomenom da će se naplatiti prema stvarnoj izvršenoj količini radova. U konačnici je račun izašao 47 300 kuna, što znači ukupno povećanje od 40%. Moja najveća greška je bila što sam to potpisao, iako mi nije bilo ugodno, ali jednostavno se sve to tako nabrzinu odigralo, a ja nemam još toliko iskustva u svemu tome. Račun još nije stigao u GSKG na naplatu, pa sam zvao referenta da vidim što mogu učiniti. Od njega baš i nisam dobio neki pametan odgovor. Jasno mi je da odgovornost leži na meni, ali smatram da je bilo propusta i sa druge strane te da bi se dalo još osporiti način plačanja. Kako god, čak i da je sve OK, smetame što toliko nije predviđeno potrošiti, a išao sam dosta na svoju ruku. Tu je moja greška, ali što sada. Prepustiti se drvlju i kamenju stanara i onda kada se sve smiri krenuti dalje. Tko je su moje pravne posljedice u cijeloj priči, a koje referenta u GSKG-u. Naravno da sam sada pametniji, i da se takvo što više ne bi dogodilo, ali budala uvijek mora učiti na vlastitim pogreškama. Inače, općenito problematika o predstavniku nije tako jednostavna, tko je upućen onda zna kakvih sve problema imaju Ako sam fulao podforum, neka ju moderator preseli di je to potrebno. I da, još jedno pitanje, kako pristupiti stanarima i sve lijepo iznijeti da se stvari izglade. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija