Jump to content

Ket

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem Vam puno na savjetima! Dobro je znati da ima i dobrih zaštitara!
  2. Htjela sam ih dat u novine, ali bez imena, jer imam dijete pa me strah da mi ne uzvrate kontra tužbom, zbog povrede imena? Al sad razmišljam da ih dam sa imenima, i šefice i firme, jer se nemogu pomiriti s time da se izvuku samo tako, a učinili su mi to što su učinili. Da li mogu tužiti i firmu? Napominjem, nemam nikakvih dokaza protiv njih...
  3. Da, no nemam dokaza, pa neznam ni kakve su mi šanse?
  4. Dala sam otkaz, sporazumni, na koji sam bila primorana, zbog toga što su mi prijetili da neću dobiti papire ( oni su mi bili prvo zaposlenje ), i odradila sam otkazni rok, shvaćam da sam u startu napravila kardinalne greške, ali drugačije nisam znala i nisam se usudila. Rezultate interne istrage i ispriku sam zahtijevala usmeno, kasnije i pismeno. Zbog nagomilanog stresa sam radila greške u koracima, htjela sam da se ti papiri odmah riješe, što, naravno, nije urodilo plodom. Budući da gospoda opet imaju inventurne manjkove, i vuku svih 26 bivših djelatnika na policiju na ispitivanje, želim to riješiti, ali više nisam sigurna kako?
  5. Ja sam odmah po tom događaju dala otkaz, i odradila otkazni rok u trajanju dva tjedna. Proučila sam ZOR, i na osnovu toga sam htjela dići tužbu, al jednostavno nemam dokaza da su gospoda ikada i kročila u trgovinu, odnosno, s njihove strane ne postoji nikakav pismeni trag o tom događaju, pa neznam ni dali imam osnove i kakve su mi šanse? Pravilnik o radu imaju, ali ga nitko nikad nije vidio, međutim, u policiji mi je rečeno da nemaju pravo na takvo što, odnosno, da su i zaštitari prekršili zakon zbog protupravnog ograničavanja slobode kretanja.
  6. Radila sam skoro dva mjeseca u trgovini s odjećom, i ta firma je jedna od najvećih u regiji. Dogodilo se to da su imali velike inventurne manjkove, i nisu našli načina pravdati ih nego optužiti djelatnike. Tako sam se našla u situaciji da su me na kraju smjene došli ispitivati njihovi zaštitari, predstavivši se kao ''policajci''. Na uvid nisam dobila ništa što bi potkrijepilo tu tvrdnju. Ispitivali su me oko sat vremena, bez prisustva moje šefice koja ih je pustila u ured. Tokom razgovora su mi govorili da priznam da sam krala robu, i da će se taj manjak izračunati i zatim da ga podmirim u financijskom smislu. Nakon što sam odbila,jer to nisam učinila, dobivala sam prijetnje poligrafom ( na koji sam odmah pristala ), kaznenom prijavom, pa i kaznom zatvora. Nakon mučnog ispitivanja, moja šefica je tvrdila kako nema pojma što se događa. Nakon što je ustanovljeno da nije u pitanju policija, već zaštitari koji su došli po nalogu firme, nakon što je ustanovljeno da nisam kriva, tražila sam ih rezultate interne istrage i ispriku, pismeno i usmeno. Obećavali su mi te papire, ali ih ja ni nakon dva mjeseca nisam dobila. Zanima me imam li elemente za tužbu, jer mi je narušeno psihičko zdravlje,i šefica mi je prijetila da ako to izađe iz prostorija dućana da će moje dijete za 10 godina osjećati posljedice, te da li postoji zakon koji bi ih ''pritisnuo'' da napokon dobijem te papire? Ja sam sve svoje obveze prema njima ispoštovala, sad me zanimaju moja prava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija