Jump to content

borik90

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim odgovor struke .. - ako okrivljenik u kaznenom postupku ima odvjetnika po služb. dužnosti , ima li pravo takav odvjetnik od osobe koju brani tražiti i placanje svojih odvjetničkih usluga .. hvala na odgovorima ..
  2. prvo da zahvalim na brzom odogovoru .. rijec je o kaznenom djelu prevare čl.224 st.1 KZ povodom optuznog prjedloga ODO od 22 prosinca 2006 god.. na zalost , za djelo teske krade nemam podatak poznato mi je da Sud moze zatraziti podatak sluzbeno preko MVPEI u ovom slucaju, no upitno hoce li ga i dobiti .. naime,diplmatska predstavnista( ambasada ) mogu a i ne moraju dati podatke o svojim djelaticima i statusu ..izuzev povrede Nac Sigurnosti!Koliko mi je poznato HR Pravosude nema jurisdikciju nad takvim institucijama.. pitanje , sudac je u HR zasticen imunitetom , no sto kad ode mirovinu .. postoji li mogucnost privatne tuzbe i da se sudac tuži takoder me zanima jeli okrivljenik duzan potpisati zapisnik i rjesenje o presudi . jos jedno pitanje.. moze li i mora li sud uvaziti prijedlog optuzenog da pozove svjedoke u korist svoje obrane a rijec je o svedocima koji su strani drzavljani ne zive u HR zahvaljujem na Vasim odgovorma
  3. postovani , molim neke informacije u svezi kaznenog prava, te molim i pravni savjet .. 1- kazneno djelo prevare , zanima me dali i kad nastupa zastara za takvu optuznicu?!Okrivljenik vec 2 god od podizanja optuznice i od prvog poziva nije dosao na Sud i svjedocio .. moze li nastupiti obustava postupka kad ?? 2- za kazneno djelo teške krađe , isto pitanje kao gore pod "1" 3- ima li pravo okrivljenik u kaz. postupku ( kazneno djelo prevare )i opcenito na Sudu u davanju svog iskaza i saslusanju ne reci Sudu podatke o mjestu gdje radi, profilu posla koji tamo radi i visini primanja a to opravdava sluzbenom tajnom i Ugovorom kojim je vezan za poslodavca ( strano Diplomatko predstavnistvo u RH ).. mislim da je nesto takvo opisano u o Zakonu o svjedocima cl 246 , 249 molim odgovor pravnika te zahvaljujem !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija