Jump to content

viso

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima li jedinica lokalne samouprave pravo izvlastiti privtni teren koji se nalazi u budućoj poslovnoj zoni? Znam da izvlaštenje može napraviti Držva, ali za ovo ne znam. Osim toga, općina nam već 30 godina sjedi na terenu sa svojom septičkom jamom, bez naknade, bez ugovora, a mi bismo im sada to prodali po našoj cijeni, dok bi oni otkupili po cijeni procjene njihovog vještaka, na što mi ne želimo pristati nego, u suprotnom, tražimo da maknu tu septičku s našeg terena.
  2. Cigo, hvala ti. Da ugovor je na neodređeno. Ostatak sam ti poslao na pm. Bilo bi super da se javi i koji pravnik. Zaista je gusto, a love za odvjetničko savjetovanje - nemam nažalost...
  3. Poštovani, najusrdnije vas molim za savjet u situaciji u kojoj se nalazim. U firmi u kojoj trenutno radim sam dvije godine. U nju sam došao sa sigurnog radnog mjesta iz druge firme jer su me pozvali. Radio sam dobro, i bolje od očekivanoga, donio firmi u jednom trenutku značajnu korist, nikada nisam došao u sukob s vlasnikom jer za to nije ni bilo prilike – budući da je rijetko komunicirao sa mnom. Po povratku s ovoljetnog godišnjeg odmora dočekale sume promjene – na moje (jedno od vodećih mjesta) postavljena je druga osoba, a meni je rečeno da ću dobiti premještaj. Nikakavu pismenu odluku još nisam dobio, niti upozorenje jer vlasnik želi da sve prođe mirno, vjerujem. Koliko sam upućen – ponudit će mi sporazumni otkaz i ugovor s lošijim uvjetima za rad u drugoj firmi koja se otvara – bez funkcije i odgovornosti, napominjem. Zasad još ništa nisam ništa dobio osim manje plaće za ovaj mjesec i to isto bez pismene odluke. Nije bilo pogrešaka u poslu, nije bilo upozorenja, nije bilo nikakvog nagovještaja. Ono što mi je rečeno kao razlog koji nikada neće doći na papir je –ideološke prirode i zbog toga je postavljena nova osoba na moje radno mjesto i to honorarno, što je,mislim,isto grubo kršenje zakona jer je, između ostaloga, jedan od razloga što više nisam na svom radnom mjestu ukidanje radnog mjesta???Kolega je, napominjem, zasad na toj poziciji honorarno. No, predstavlja se kao nositelj funkcije i obnaša dužnost nositelja funkcije. U cijeloj ovoj priči imajošmnogo elemenata koji govore u prilog grubom kršenju radničkih prava. Moja pitanja glase: Što će biti u slučaju da odbijem potpisati sporazumni otkaz, a to ću učiniti ukoliko mi na račun svega poslodavacne ne ponudi bolje uvjete u novoj firmi,odnosno ukoliko ne pristane na moje prijedloge? Što mogu tražiti od poslodavca u ovoj situaciji i mogu li uopće postavljatisvoje uvjete i što ako ih on ne uvaži? Ukoliko odbijem sporazumni – može li miposlodavac udijeliti izvanredni otkaz i temeljem čega budući da se o izvanrednomotkazu radnik treba upozoriti 15 dana ranije, ako se ne varam - a to bi bila praktički gotova situacija kod stavljanja papira na stol – naime –upozorenje bi se, mislim, trebalo dogodti ranije? Kakav je postupak ukoliko se odlučim na tužbu u kojem trenutku se to odlučuje i moram likada upozoriti i polodavca na to. Prema vašem iskustvu – imali ovaj slučaj podlogu i koji bise maksimum iz nje mogao izvući na sudu? Poslodavac mi je u nekoliko navrata i odbio određene iznose s plaće zbog „propusta“, iako niakda nisam dobio opisa poslova niti pismenu odluku o bilo čemu - kako bih znao uopće što je propust. Također, nije mipovećaoplaću kako smo se dogovorili kodsklapanja ugovora, a zbog teškog prijelaza iz jedne u drugu firmu – u prvoj su mi vrata ostala zatvorena – ne zbog mene, već upravo zbogodnosa moje sadašnje firme prema bivšoj. Molim vas za hitnu pomoć! Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija