Jump to content

Valana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je način javnog nadmetanja za nekretnine (na ovrsi) propisan nekim Zakonom ili podzakonskim aktom? Naime, na koji način sudac provodi postupak ukoliko ima više zainteresiranih kupaca (kako određuje iznos za koji podiže cijenu i kojim redoslijedom se kupci javljaju?)?
  2. E kad bi to bilo tako lagano provesti kao napisati odnosno pročitati. I do sada sam se trudila i poticala njihovo druženje, a onda dođemo do nekog zida, do nekog njegovog novog zahtjeva i neke nove ideje i njegovog (svojevoljnog) prestanka viđanja djeteta. Tijekom viđanja i do sada je s djetetom išao van i družio se s njim na samo (na kraće vremensko razdoblje i to na njegovo inzistiranje, jer se nije usudio). Uvijek smo se dogovarali da će dijete kad se na njega navikne provoditi i duže vrijeme s njim odnosno kod njega. U pravu ste, dijete je otvoreno za surete i prihvaćanje novih ljudi, ali to kad su ti ljudi neka konstanta, a ne onda kad se ponašaju kao uvredljive "šiparice". No dobro, ja ću svako poslušati Vaš savjet, raspitati se kod stručne osobe (ne kod CZSS jer nema baš najbolje iskustvo snjima, prešturi su mi i kao na traci) što je najbolje za dijete. U savršenoj situaciji i on bi postupio tako (ili barem otišao sa mnom), ali tu se ništa ne može. Zahvaljujem još jednom na odgovoru!
  3. Hvala na odgovoru! Nisam baš detaljno opisala situaciju pa svakako nije jasno od kuda pitanje vani ili u kući, i zato ...Da normalno da dijete izvodim van, ali otac inzistira da dijete viđa van kuće i to vikendom po 6 sati, a dijete ima kronični bronhitis i konstantno je pod lijekovima! Dodatno, otac je do sada dijete vidio 15-tak puta (nitko mu nije branio, splet događaja), pa (za sada) u kompletu s djetetom (dok se dijete ne nauči i ne privikne) idem i ja. Tako da inzistiranje na viđanju djeteta van kuće nije samo u interesu djeteta već i u interesu otežavanja meni jer bi si ja možda mogla nešto kod kuće i napraviti, umjesto valjda dase ponovno s njim "povežem".
  4. Nadovezujem se na niz pitanja o viđanju djeteta, konkretno treba bi preporuka za 14 mjesečno dijete, koliko često i na koliko dugo. Da li je uobičajeno viđanje u kući gdje dijete živi ili van kuće (u toj dobi)?
  5. Hvala na odgovoru, na ovo pitanje me je potakla jedna rasprava citiram: "... Nažalost, vi formalno i niste htjeli priznati očinstvo. Naime, vi ste dijete mogli pokušati priznati čim ste posumnjali na vlastito očinstvo i to pred matičarem/sudom/CZSS. Majka bi se u tome slučaju glede vašeg očinstva morala izjasniti u roku od 15 dana. Nakon isteka tog roka (tijekom kojeg bi se majka negativno izjasnila ili se ne bi izjasnila), pripalo bi vam pravo na tužbu za utvrđivanje očinstva. Da vas je majka navela kao oca pri prijavi rođenja, bili biste pozvani da se izjasnite u roku od 15 dana. Dakle, vi u svakom slučaju formalno niste htjeli priznati očinstvo jer niste iskoristili sredstva koja su vam bila na raspolaganju da to ostvarite. Zbog zaštite dobrobiti djeteta, dijete ima pravo na isplatu dospjelih a neisplaćenih iznosa uzdržavanja i za vrijeme prije podnošenja tužbe...". Ali s obzirom na odgovor, morat ću promisliti dalje!
  6. Evo priča ukratko: Kada sam bila 3 mjeseca trudna razišla sam se s ocem djeteta (nismo bili u braku), za vrijeme trudnoće javila sam mu samo jednom (mailom) novosti o bebi. Nakon rođenja djeteta nisam prijavila ime oca (mišljenja sam da je roditeljstvo privilegija, a ne obveza koju se treba sudski ispunjavati). Otac je znao za rođenje djeteta, ali nije pokazivao želju za priznavanjem. Kad je djete bilo 7,5 mjeseci rekao je da mu više ne šaljem slike djeteta jer ga ne zanimaju, u 8 mjesecu djetetova života nazvao je sa željom da vidi dijete. Od 8 do 10 mjeseca redovno je viđao djete, na upit što dalje rekao je da želi DNA. Pristala sam, ali sam mu do rezultata zabranila viđati djete, s obzirom da je sumnjao da je njegovo. Kada su stigli rezultati, priznao je djete. Nakon ove (razblažene) verzije, moje pitanje je da li (s obzirom da ga nisam prijavila kao oca, a istovremno on nije izrazio želju da bude prijavljen kao otac iako je znao da sam rodila) dijete ima pravo na zaostatke alimentacije ili na djelomičnu naknadu troškova (s obzirom da imam sačuvan jedan dio računa za troškove dječjih potreba). Naglašavam da on sada plaća alimentaciju, da viđa dijete redovito, da sam ga pitala da dio troškova da svojevoljno, ima redovna primanja i nema drugih uzdržavanih. Hvla unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija