Jump to content

superstar

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zaposlena sam ugovorom na određeno koji mi ističe mjesec dana nakon otvaranja porodiljnog dopusta. Budući da mi istekom ugovora prestaje radni odnos, a trenutno sam na bolovanju tj. komplikacijama radi čuvanja trudnoće, zanima me kolika će mi biti porodiljna naknada prvih, a zatim i drugih 6. mj nakon rođenja djeteta. Puni iznos plaće(uz prijevoz i naknadu za hranu)do stupanja na bolovanje iznosio je 4508,00 kn, a naknada koju dobivam na komplikacijama je 3870,25 kn. Koliko će mi iznositi naknada ako se po isteku ugovora prijavim kao nezaposlena majka budući da porodiljni otvaram za vrijeme radnog odnosa? Kakva je situacija u vezi porodiljne naknade ako sljedeći dan po istekom ugovora na određeno, sklopim ugovor o radu s novim poslodavcem? Unaprijed puno hvala na odgovoru. Superstar
  2. Jao ljudi ja sam u šoku, ovo mi je prvi glas, ja već godinu i pol radim iako nisam diplomirala, studirala sam kao redovni student, kad sam upisala apslolventsko zaposlila sam se na određeno vrijeme i još uvijek radim i polažem ispite - zaposlila sam se kao sss, prijavila na porezno, zdravstveno..., čak sam zatražila povrat poreza koji mi još uvijek nije sjeo - jel to sad znači da nije bilo legalno, da mi se staž ne broji i da bi moj poslodavac mogao platiti kaznu?
  3. Molim za savjet. Imam malo kompliciranu situaciju - zaposlila sam se preko agencije za privremeno zapošljavanje u jednoj firmi (d..) ugovorom o radu na određeno vrijeme (ugovor sklopljen prije 1,4 god. dana točnije 1 god. jedan ugovor + potpisala na još 1 god. drugi ugovor u kojem su mi samo malo promjenili naziv radnog mjesta, sve drugo ostalo isto - zasad odradila 4 mjeseca), a koji ističe u 5.mjesecu 2010. Budući da studiram uz taj posao javile su mi se neke neodgodive fakultetske obveze i nastavak rada više nije moguć - htjela bih ga prekinuti. Ugovor o radu predviđa otkazni rok u skladu sa zakonom o radu, ali ja bih mogla odraditi eventualno 10-15 dana otkaznog roka. Imam još nekoliko dana g.o. koji nisam iskoristila. Zanima me na koji način prekinuti ugovor o radu da otkazni rok ne traje dulje od 10-tak dana, a da ipak zadržim pravo naknade sa zavoda za vrijeme nezaposlenosti? Kome podnosim otkaz - agenciji ili je dovoljno samo poslodavcu pa on o tome obavještava agenciju? Ljubazno molim pomoć. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija