Jump to content

ljubokka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moram dodati i komentar na gospodina koji razdvajanje smatra glupošću. Vi želite da i ja i susjed opteretimo svoje čestice služnošću prolaza, te tako svojoj djeci onemogućimo bilo kakav zahavat na čestici bez suglasnosti vlasnika povlaštene čestice. Koliko god mi susjed nije simpatičan, njegova djeca su fenomenalna i ne bi im želio takav teret priuštiti, jer se smanjuje vrijednost nekretnine i smanjuje mogućnost građevinskog manevra.
  2. Hvala na odgovorima. Precizirati ću problem. Sa susjedom nisam u dobrim odnosima s obzirom na njegovo nerazumjevanje. Razlika je tridesetak godina između nas. Ulaz u dvorište vozilom se ne koristi već trideset godina, prije nego je i susjed kupio kuću. To je bio prolaz za kočiju početkom prošlog stoljeća. 2,20 m je i narušeno i sa prvom stepenicom moga ulaza tako da je i uže. Meni prolaz za auto nije potreban, a on bi ga ostavio za svaki slučaj ako mu nekada bude trebao. Mene zanima kakva prava on ima na mojoj čestici, i ja na njegovoj, jer ću jednom sigurno željeti imati svoj ulaz i haustor. Uz dužno štovanje gospodinu koji pretpostavlja dogovor i međusobnu služnost, 1,1 ili samo 1m je dovoljno za ulaz, a i meni ga nije problem proširiti na uštrb kuće. NJemu bi ostavio 1,1m jer ja sam lijevi susjed.
  3. Kupio sam kuću prije par godina. Kuća je iz prve polovice prošlog stoljeća. Povezan sam sa susjedom krovom. Ispod krova je haustor širine 2,20m s katastarskom međom na pola i izlazom na ulicu s jedne strane, te izlazom u oba dvorišta s druge. Iz haustora se ulazi u obje kuće(svako sa svoje strane). Obje kuće su uz ulicu, dakle imaju pristup javnom putu. Nema tereta ni s jedne strane. Zanime me kakva prava imam u susjedovom dijelu haustora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija