Jump to content

ivana777

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ... probat ću tako napraviti, no prijatelj mi je rekao da je bilo što teško i pokrenuti s obzirom da se ne radi o prijetnji smrću. Nažalost iz moje perspektive, radi se od mom ugledu i bespotrebnom iznošenju mog privatnog života u javnost. Naime smatram da iako se ne radi o prijetnji smrću, prijetnja je ozbiljna stvar i ne mogu objasniti svoje trenutne osjećaje da ne mogu napraviti puno, jer se radi o lakšoj prijetnji. Iz ravnateljstva policije su mi odgovorili: “Vezano za Vaš upit upućujemo Vas da se obratite nadležnoj policijskoj postaji prema mjestu stanovanja. Tom prilikom uputno je sa sobom ponijeti isprint e-mail poruka te iste sačuvati na Vašem računalu. Vi, kao oštećena osoba možete podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe. Policijski službenici nadležne policijske postaje uputiti će Vas u proceduru.“ svakako ću prijaviti navedenu prijetnju, jer smatram da nitko nema pravo gaziti i stvarati osjećaj straha ili uznemirenosti koji ja sad osjećam. Uz sve to ne mogu vjerovati da netko pokušava neke probleme rješavati na takav način.
  2. iz onoga što sam pročitala smatram da se ne radi o ucjeni, već mi netko prijeti da će iznijeti neke činjenice o mom privatnom životu nekim ljudima. doslovno se navodi da će mi “napraviti kaos od života“. Zanima me da li ja to mogu prijaviti na policiju, kako bi oni identificirali o kojoj se osobi radi, a ja bi onda sama nastavila privatni postupak protiv te osobe. naime, teško mi je i gotovo nemoguće bez pomoći policije utvrditi protiv koga uopće da pokrenem postupak.
  3. Poštovani, molim Vas za pomoć, naime na poslovni mail dobila sam prijetnju koja je povezana sa mojim privatnim životom. Prijetnja je sročena na način da su navedene neke stvari iz mog privatnog života, a naglašeno je da ce mi se zbog toga napraviti pravi kaos u životu. mail je poslan sa nekog čudnog maila. Molim Vas za hitnu informaciju kome se mogu obratiti za pomoć, da li ovakvu prijetnju mogu prijaviti nekome, jer poanta je da i nije toliko stvar u iznošenju činjenica iz mog privatnog života, al poanta je da nitko nema pravo prijetiti mi zbog tih činjenica. Molim za pomoć!! unaprijed hvala
  4. Pozdrav svima, unaprijed ću se ispričati kao ova tema već postoji, ali vjerujte nisam je mogla pronaći.. Problemsko pitanje je veliko, i ne znam od kud da krenem, al za početak će i meni pomoći da dobijem Rješenje o nasljeđivanju. Naime, radi se o ostavinskoj raspravi koja se vodila ratnih devedesetih u Općinskom sudu u Otočcu, a ja sam jedna od stranaka u ostavini. Ostavinska rasprava nije bila jednostavna, te su zakonski nasljednici pokrenuli osporavanje oporuke ostavitelja. Tijekom razdoblja vršila su se vještačenja vezano za oporuku i došlo je do zabrane korištenja svih nekretnina koje je koristio nasljednik prema oporuci (zabrana je donesena 1990.), a 1992. godine doneseno je Rješenje o nasljeđivanju u korist istog tog nasljednika. Ja, kao jedan od zakonskih nasljednika, nisam putem odvjetnika dobila niti poziv za raspravu, a niti Rješenje o nasljeđivanju, a isto tako ni jedan od ostalih zakonskih nasljednika. Uz sve to odvjetnik koji je vodio slučaj preminuo je i slučaj je preuzeo njegov sin, koji do današnjeg dana ni ne zna o čemu se radi. Nažalost, sve se to vuklo jako dugo, i nažalost nitko se s tim nije zamarao do sada ja! Moje pitanje je: 1. kako doći u posjed Rješenja o nasljeđivanju iz 1992. godine, s obzirom da ne posjedujem nikakvu dokumentaciju o navedenome??? i da li je moguć uvid u cijeli sudski spis??, 2. s obzirom da se radi o Općinskom sudu u Otočcu u kojem je dokazano da su mnoge nekretnine nezakonito upisivane, da li je moguće i nakon ovoliko vremena pokrenuti reviziju postupka ili nekako poništiti Rješenje???? 3. da li su zakonski nasljednici bili obavezni dobiti Rješenje o nasljeđivanju s obzirom da su bili u postupku?? Nadam se da sam barem malo objasnila o čemu se radi, s obzirom da ni meni nije sasvim jasno (tada sam bila tek punoljetna.. )
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija