Jump to content

samirch

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. stvar je u tome da je moj otac tu zemlju kupio prije 30-tak godina.imao je kupoprodajni ugovor,posjedovni i vlasnicki listi potvrdu o placenom porezu.sad je zelio da to sve definitivno regulira upisom u gruntovnicu.ne znam na osnovu cega je odvjetnik morao ponovo uz pomoc geodete sve to upisati u katastar.ti novci,6750kn,navodno je platio geodeti.sad da bi isao dalje mora napraviti te tuzbe iako ti ljudi koji su navedeni kao suvlasnici u potpunosti se slazu da je sve to vlasnistvo mog oca godinama.kada smo mu to sve objasnili bio je jako ljut i rekao nam da kad je vrijeme da on zaradjuje mi kompliciramo.
  2. odvjetnik tvrdi da mora predati tri tuzbe i svaka tuzba kosta 1000kn.to su sada pocetni troskovi a u slucaju da se neko od suvlasnika ne slaze onda to ide dalje.
  3. dali je realno od odvjetnika da za taj posao podnosenja tuzbe trazi 3000 kn?meni to djeluje malo pretjerano.dali da prihvatimo da on to dalje odradjuje ili da promjenimo odvjetnika?
  4. a sta se desava u slucaju da su ti suvlasnici saglasni i mogu kod odvjetnika potvrditi da je moj otac vec godinama vlasnik te zemlje,jeli tad potrebna tuzba?
  5. upis u grintovnicu molio bih pomoc oko daljnjeg postupka rjesavanja vlasnistva.naime ja i moj tata smo bili kod odvjetnika koji nam je trebao rijesiti upis u gruntovnicu i prvi korak nam je naplatio 6750 kn.tim novcem je platio geodetu koji je sve unio u katastar tako da sad stoji ime mog tate u katastru 1/1.postoji broj posjedovnog lista i katastarske cestice.njegovo ime je jedino ,znaci nema drugih vlasnika.odvjetnik nas je kontaktirao i sada trazi jos 3000kn da bi napravio neke tuzbe protiv tri suvlasnika.pa tak kad to prodje u sudu i niko se ne bude zalio moze ici sa upisom u gruntovnicu.moje pitanje je,dali je taj proces normalan i trebamo li mu ipak dati te novce?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija