Jump to content

go1974

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da,to je logično.A računaju li se kamate za tih 13g.,s obzirom da je isprava odmah postala pravomoćna i vjerovnik se imao odmah pravo namiriti?
  2. Molim vas za savjet,ovo mi je jako bitno!Na nekretnini je 1996g.upisano založno pravo(riješenje je odmah postalo pravomoćno jer se stranka odrekla prava žalbe),a prijedlog za ovrhu je podnesen tek u 5.mj.2009g.Ima li tu zastare?
  3. Molio bih,još jednom,stručne sugestije,na kojim činjenicama da temeljimo žalbu u ovom slučaju? Imamo odvjetnika koji ima određene ideje,ali svako novo mišljenje će dobro doći. Otegotna okolnost je što smo otkrili da je sudac koji je donio riješenje o ovrsi bio prije sudac županijskog suda u Rijeci,pa je logično da sumnjamo na spregu.Nažalost moramo i o tome voditi računa. Evo jedan link koji dobro oslikava stanje stvari na Krku: http://www.net.hr/crnakronika/page/2008/06/24/0029006.html Sutkinja navedena u tekstu danas je predsjednica Općinskog suda u Krku,vjerovatno temeljem zasluga...
  4. Interesiralo bi me jos,u vezi ovog slučaja,postoji li mogućnost da u slučaju da u ovršnom postupku mi isplatimo svoj dio banci(razmjerno udjelu),s obzirom da zgrada nije etažirana,da s našeg dijela bude skinuta hipoteka? Hvala.
  5. Žalba ide ovaj tjedan,jer je riješenje o ovrsi stiglo prije koji dan,rok ističe slijedeći ponedjeljak,ali sam skeptičan u pogledu iste,jer je mjesno nadležan županijski sud u Rijeci,pa naravno da sumnjam u spregu na relaciji Krk-Rijeka. Što se tiče prijave drž.odvjetništvu dotični susjed je navodno to obavio, al za sad nema nikakve daljnje informacije,međutim kako god bilo on je vlasnik samo 70/450,a upis je na svim stanovima u objektu.
  6. Htio bih napomenuti da je ovaj post samo dobronamjerno upozorenje svim potencijalnim vlasnicima nekretnina u Krku da budu oprezni,te redovito provjeravaju svoje z.k. izvatke, jer sudom vlada kriminalna organizacija sastavljena od sudaca i lokalnih građevinara. Naime,situacija je slijedeća,u 10 mj. 1996 g. kupili smo apartman u Krku,Lošinjska ulica br.5,te izvadili uredan (bez tereta) z.k. izvadak, prije, a i odmah poslije same kupnje. Nije bilo problema sve dok 2005 g. susjed nije naumio prodati svoj apartman. Na opće iznenađenje spoznao je da se na cijeloj zgradi nalazi hipoteka u iznosu od 1.000.000 kn upisana u korist Gradske banke Osijek d.d. u stečaju, kao i da se z.k. izvadak može dobiti jedino s upisanim teretom. Ni to ne bi bilo čudno da navedena hipoteka nije upisana u 12mj. 1996 (dva mjeseca NAKON što smo dobili čiste izvadke). Još gore je što je to učinjeno bez ičijeg znanja , a kredit je podigla tvrtka KOGRAD KRK,na čelu s ANTOM HRILJCEM I TIHOMIROM JURENIĆEM, a na temelju FALSIFICIRANOG (utvrdio grafolog) potpisa samo JEDNOG od stanara zgrade(ima nas ukupno 8).Još veći apsurd,navedeni susjed(Riječanin ACO BALORDA) uspio je na temelju lokalnih kriminalnih veza ishoditi čisti izvadak,te prodati apartman gospođi koju je snašla naša sudbina. Dakako, u pitanju je sprega više lokalnih igrača na čelu s tada sucem, a danas potpredsjednikom suda u Krku,DRAGANOM CAREM. U međuvremenu, u dobroj vjeri podnesni su prijedlozi za brisanjem neistintog upisa istom tom sudu,a pogodite sami kako je završilo! I kako to biva,ovih dana stiglo je riješenje o ovrsi, na koje žalba ne odgađa izvršenje,a na čijoj provedbi,tj. naplati inzistira stećajni upravitelj Gradske banke d.d.Osijek VEĆESLAV RAČKI,iako je i sam duboko upleten u ovu nezakonitu radnju. Naša borba se nastavlja,a nastavak ove priče možete pratiti kroz koji dan u svim pisanim i elektroničkim medijima!
  7. Molim jedan savjet,ukoliko je moguće.U pitanju je nekretnina na Krku,gdje se hipoteke upisuju prijevarom uz falsifikate potpisa i sl., ali to je svakodnevna pojava u sudu u Krku. Naime, stiglo mi je riješenje o ovrsi na nekretnini,uz uputu o pravnom lijeku u kojem je navedena mogućnost žalbe,koja ne odgađa izvršenje,te me zanima postoji li mogućnost prigovora,odgađa li on izvršenje ili postoji neki drugi način za odgodu istog? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija