Jump to content

login111

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, Molio bih za pomoć i savjet u vezi situacije u kojoj smo se našli. SITUACIJA: - Udruga građana (neprofitabilna) je tijekom 2009 godine na svoje ime uvozila određene artikle za potrebe aktivnosi udruge. Sve carinske radnje je u ime udruge obavljao tadašnji tajnik udruge. Ovlašteni za zastupanje udruge su bili predsjednik ,podpredsjednik i tajnik po statutu udruge. - U srpnju te godine stiže nam riješenje o PREKRŠAJNOM NALOGU u kojem je navedeno da smo krivo tarifirali te artikle. Recimo artikli su tarifirani kao igračke, a kasnije se ispostavilo da treba tarifirati kao odjeću. - U tom nalogu stoji da moramo platiti razliku i prekršaj, udruga određeni iznos, i predjsjednik kao odgovorna fizička osoba određeni iznos. - U roku od 8 dana smo podnijeli prigovor u kojem smo naveli sve potrebne podatke i formu. Te iznijeli da mi kao neuke osobe nismo mogli niti trebali tarifirati te artikle već da je to posao carinskih službenika. A čak i da smo trebali kao odgovorna fizička osoba ne može biti predsjednik udruge već involvirana osoba u te radnje, tj. tajnik, koji je obavljao radnje pri carinjenju. Koji također po statutu zastupa udrugu. - Nakon podnošenja prigovora tada 2009 nije nam stiglo nikakvo riješenje o prigovoru. - Sada 2012godine nam stiže poziv na glavnu raspravu!!?? u vezi sa tim Prekršajem. - Pozvani su prvookrivljeni Udruga, i drugookrivljeni tadašnji predjsjednik na glavnu raspravu. - U međuvremenu od 2009 do 2012 udruga je promjenila ime, adresu sjedišta, i vodstvo. - Sadašnja udruga na svoju sadašnju adresu nije primila nikakav poziv, već smo za taj poziv saznali od drugookrivljenika tj. tadašnjeg predsjednika. ______________________________________________ PITANJA: 1. Da li smo mi trebali dobiti tada 2009 godine nakon podnešenog prigovora kakvo riješenje o prigovoru. Na koje bi se predpostavljam mogli žaliti ako bi bilo negativno po nas? 2. Da li drugookrivljeni tadašnji predsjednik može odgovarati samo na temelju toga jer je jedan od zastupnika udruge, ma da uz njega posoje još dva zastupnika udruge od kojih je jedan izravno involviran u te carinske radnje? 3. Kako da postupi udruga koja je od 2009 do sada promjenila ime vodstvo i adresu, i koja nije dobila nikakav poziv za glavnu raspravu? Mi praktički službeni niti ne znamo za tu raspravu. Hvala unaprijed!
  2. Nisam imao alkohola u krvi i vozačka mi je bila važeća. Hvala na odgovoru, poslusat cu Vaš savjet.
  3. Scenarij A: Ja sam kriv za nesrecu. Zanima me da li od osiguranja mogu dobiti kakvu odstetu nakon sto zavrsim ljecenje (prijelom noge) bez obzira sto sam kriv za nesrecu. U polici osiguranja auta kojeg sam ja vozio postoje 1.(ovezno) 2.(AO) i 3. stavka koja ukljucuje smrt i invaliditet. Cuo sam od kolege da ukoliko u polici imam 3. stavku da mogu dobiti odstetu neku sitnu i ako sam krivac za prometnu nesrecu. U autu nas je bilo 5, ja sam polomio nogu, kolega i kolegica su imali potrese mozga i posjekotine. Kako uopce naplatiti tu stetu, kome se obratiti? Jer od nesrece je proslo mjesec dana, jos se ceka riješenje suda i otpusna pisma sa ljecenja. Scenarij B: Suodgovornost Kako jos uvjek cekam rijesenje suda, neznam tko je kriv. Ja sam oduzeo prednost , a ovaj drugi je vozio brze nego sto je dopusteno. Planiram traziti od suda da vjestak procjeni i njegovu odgovornost. Ukoliko dodje do suodgovornosti, da li imamo pravo traziti sta i od njegovog osiguranja? Hvala
  4. Ok,malo sam procitao.. jos pitanje. Uzeo sam vozacku od policije (proslo 5 dana), na vozackoj nista nepise, uredno mi je urucena kakva je i predana i sad je kod mene: 1. Da li to znaci da sada smijem voziti,jer zabrana upravljanja je bila u vrijeme privremenog oduzimanja vozacke. 2. Stici ce mi rijesenje prekrsajnog suda kaze policajac o kazni i drugim mjerama. e sad kako da im se obratim da mi uracunaju to sto sam redoviti student (bez vlastitih primanja) i da mi je to prvi prekrsaj, pa da kazna bude blaza uzevsi to u obzir? Hvala!
  5. Pozdrav svima, Zbog vožnje pod utjecajem alkohola (recimo 1,89 promila) propisana je kazna u članku 199. stavka 10. zakona o sigurnosti prometa: (10) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga. Mene zanima sljedece: 1. Kakva je praksa u određivanju kazne, recimo da se radi o mladom vozaču, prvi ovakav prekršaj, nezaposlen, student, imao pojas i urednu brzinu u trenutku oduzimanja vozacke. Znači od 5-15 tisuca, koliko cca se moze ocekivati, znam da ovisi od suca, ali onako bez obaveze. 2. Oduzeta vozacka, kao između 5-8 dana se može podići. Vjerujem da u ovakvom slučaju vozačku još naknadno oduzmu. Zanima me koliko bude taj rok za oduzimanje vozačke mjeseci i koliko bodova negativnih se dobiva za ovaj prekršaj? 3. Da li se može šta učiniti kako bi kazna bila blaža, ili nepreostaje ništa več čekati riješenje prekršajnog suda. Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija