Jump to content

ksd

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Je li moguć upis hipoteke na nekretninama u Hrvatskoj strane pravne osobe, na temelju Ugovora o zajmu između domaće i strane pravne osobe off shore kompanije(registrirane u maloj američkoj državi)? koliko sam upoznat ne postoji ugovor o reciprocitetu. ukoliko ta strana pravna osoba opunomoći fizičku osobu iz Hrvatske da provede taj upis, snosi li ta fizička osoba bilo kakve posljedice ukoliko je upis nemoguće provesti (a u punomoći je navedeno samo "da u ime te kompanije upiše založno pravo za otplatu zajma..."? P.S. ugovor je već realiziran!? Molim hitan odgovor i unaprijed zahvaljujem svima
  2. Roditelji ne mogu dobiti vlasnički list za stan koji su kupili u Malom Lošinju, jer u kupoprodajnom ugovoru nije kao predmet kupoprodaje navedeno i dvorište, koje čini nedjeljivu cjelinu sa stanom. Dvorište koje čini cjelinu s navedenim stanom u potpunosti koristi bivši vlasnik koji posjeduje drugi stan u istoj zgradi. Kako dvorište nije navedeno u Ugovoru kao predmet kupoprodaje, pretpostavljam da ono ni u kojem slučaju ne može biti vlasništvo roditelja. Nažalost, administracija u gruntovnici Malog Lošinja radi toliko sporo, da su roditelji unatoč požurnicama tek nakon 3 godine dobili negativan odgovor o upisu vlasništva, s obrazloženjem odbijenice. Kako bi situacija bila još zamršenija, kupoprodaji je posredovao posrednik agencije koja nije ostavila nikakav pismeni trag o svome poslu, čak niti o primljenoj proviziji za taj posao. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
  3. Molim Vas za odgovor, može li stranac (ruski državljanin) - vlasnik hrvatske tvrtke (d..)kupiti nekretninu u Hrvatskoj na tu tvrtku na leasing?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija