Jump to content

mali08

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je mali08 objavio

  1. Prije 18 minuta, mali08 je napisao:

    Dobi sam izvanredni otkaz ugovora 9.8.2018 svojom krivnjom.
    Godišnjeg imam 24 dana, 6 dana sam iskoristio a bivša firma mi je isplatila samo 56 sati godišnjeg tj. 7 dana i kažu da nemam pravo na ostalo. Da mi je isplaćeno toliko dana do prekida radnog odnosa. Imaju li pravo?

     

    Sa zadnjom plaćom isplaćena mu je i naknada za neiskorišteni godišnji odmor za broj dana koji ga je pripadao do prestanka radnog odnosa.

  2. , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Uh, imam puno pitanja, ali idemo redom? 

    Incident zbog kojega ste dobili izvanredni otkaz je ovaj, da ste poslodavca zalili vodom? To se zbilo 26.07.? Je li Vam poslodavac uručio odluku u roku od 15 dana od toga? Je li Vam poslodavac dao šansu da iznesete svoju obranu u pisanom obliku, sukladno čl. 119. st. 2. ZOR-a?

    Ovo što pišete da ste se žalili na odluku poslodavca, znači li to da ste podnijeli zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa u kojem ste tražili da se odluka o izvanrednom otkazu poništi i da Vas poslodavac vrati na posao? Je li to bilo u roku od 15 dana od primitka odluke o izvanrednom otkazu?

    Ako su na sva ta pitanja odgovori "da", onda morate pričekati 15 dana da poslodavac udovolji Vašem zahtjevu, a ako ne udovolji, onda u daljnjem roku od 15 dana možete podnijeti tužbu protiv poslodavca radi poništenja odluke o izvanrednom otkazu i povratka na posao. Ako nešto nisam dobro shvatila, molim da me ispravite.

    Sve je tako kako ste napisali Ruby, čekam odgovor. Hvala na odgovoru.

  3. Oduzet stimulativni dio plaće za 6 mj.bez pisanog objašnjenja doveo je do incidenta sa nadređenim u kojem je rekao:"čekao sam tvoju reakciju", 26.7. Zalio sam ga vodom. Isti dan sam završio na psihijatriji sa dijagnozom F43,F10. i kasnije dobio F43.1 ,F43.2 i otvorio bolovanje. Pisani otkaz sam zaprimio na kućnu adresu. Žalio sam se na odluku 16.8. upisanom obliku i na nadređenog koji mi je skinuo stimulativni dio plaće kojeg sam redovito dobivao 10 god. Dali mogu tužiti tu privatnu firmu?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija