Jump to content

Fimi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas za savjet. Imam stambeni hipotekarni kredit u Hypo banci, koje redovito otplaćujem, barem sam do sada tako mislila, dok mi jednog dana nije blokiran tekući račun. Kada sam nazvala rečeno mi je da se od 2007 godine rata kredita promijenila za 400 kn, a ja sam i dalje nastavila uplačivati 2000 kn. Nakon gotovo 3 godine toga se zaista nakupilo i prvo su mi poslali na firmu, a kako ima više od 1/3 plače u kreditima, nisu mi mogli uzimati od plaće, pa su blokirali račun. Kada sam ih pitala zašto me nisu kontaktirali kada su već vidjeli da uplate redovito stižu, samo manje, odgovorili su mi da je to vodila poslovnica Velika Gorica, koja je imala nekih propusta i sada je sve preuzeo Zagreb. Mene zanima da li oni meni smiju samo tako blokirati račun, jer ja sada praktički nemam za život. Duga se nakupilo oko 18 000 kn, a meni na račun sjeda 3600, dok je od toga rata 2400 kn. Molim Vas za savjet. Puno, puno hvala bilo kome tko mi se javi.
  2. Puno Vam hvala na odgovoru, jer sam ja od jedne pravnice dobila sasvim drugačije informacije; da samo trebam s dedom otići u zemljišne knjige i tamo napraviti upis vlasništva. Molim Vas da li možda znate koliko to kod javnog bilježnika otprilike košta?
  3. Molim Vas za pomoć. Moj djed ima zemlju, koja još glasi na njegovog djeda i baku i on je jedni nasljednik nakon svoje majke, koja je također mrtva. Kojim postupkom treba napraviti upis prava vlasništva? Hvala
  4. Puno hvala na odgovoru. Ali da li trebam donjeti kakve papire o dokazu zaduženosti? Oni su već slali u firmu, no kolegica u knjigovodstvu im je poslala dopis da nije u mogućnosti izvršiti ovrhu, jer prelazi onaj postotak plaće. Ja sam mislila da im odnesem otplatni plan za kredit koji mi najprije ističe, tako da mogu oni tada sjesti s tim istim iznosom na plaću.??? Hvala na odgovoru unaprijed.
  5. Molim Vas za pomoć. Upala sam u dugove, te nisam mogla plačati American, tako da mi je svojevremeno došla ovrha. Kako sam odmah reagirala sa pritužbom, malo se sve odgodilo. Pisala sam dopis u American, kako trenutačno nisam u poziciji plaćanja duga na rate, jer mi od plače ne ostane ni 1300 kn, te molim za dogovor kada mi istekne kredit. Sada sam nakon gotovo godinu dana od ovrhe dobila poziv na sud. Zvala sam u American kako bi izbjegla sud, jer se naprosto bojim šta će tamo biti; da mi pošalju papire za ovrhom nad plaćom, ali tej od 01.2010, kada mi se oslobađa dio plaće 1000 kn.Žena je bila vrlo ljubazna i rekla da ćemo se sve na sudu dogovoriti. Molim Vas savjet šta da radim, jer noću ne spavam i bojim se kako će sve to završiti. Molim Vas info kako da dođem na sud, što smijem reći i dali trebam kakve papire. Usput k tome svemu mi je tekući račun blokiran, zbog iste stvari s bankom. Molim nečiju pomoć!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija