Jump to content

maja29

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maja29 objavio

  1. hej pozdrav! evo da ti malo olakšam ako uspijem. meni i kolegici je na posebnom dano da napišemo ugovor o prodaji zemljišta u vlasništvu grada, pa onda ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta, pa natječaj o zakupu poslovnog prostora i pitanje na kojio način neki grad raspolaže sa zemljištem u svom vlasništvu. tu su neka 4 načina, ali sam zaboravila koja, sorry. na usmenom nas je pitala o poslovima gruntovnice i raznoraznim poslovima oko imovine, a što je mene malo začudila pitala me i nešto iz zakona o socijalnoj skrbi i počela o nekakvom zakonu o poljoprivrednom zemljištu ali tu sam se malo pobunila pa je pustila to. nije bilo baš jednostavno kako se čini, nadam se da ćeš uspješno rješiti! veliki pozdrav i držim fige!
  2. Najvažnije, položeno je! E sad ovako, nije strašno, nemojte se bojati. Doista traže samo osnove i stil pitanja je pitanje-odgovor, ne ulazite u dubinu i odgovorite doslovno ono što vas pita jednom rečenicom ma koliko vam se činilo da bi trebalo više pričati. Ne treba. Jedan ispitivač ispitujr po dva predmeta i ide to sve dosta brzo, mi smo počeli u 8:30h a u 12:10 smo već sjedili na kavi! sad malo pitanja: EU: OSNIVAČKI UGOVORI, SSP, UGOVOR IZ NICE, IPA PROGRAM, RATIFIKACIJA UGOVORA, KAKAV STATUS IMA HR, KOLIKO IMA ČLANICA, KOJE SU ZADNJE DVIJE, PARLAMENT, KOMISIJA, VIJEĆE USTAV I SDU: PREDSJEDNIK, VLADA, BIRAČKO PRAVO, UPRAVNI I INSPEKCIJSKI NADZOR, DRŽ. UPR. ORGANIZACIJA-KO IM JE NA ČELU I ODNOS IZMEĐU NJIH, MEĐUNARODNI UGOVORI LOKALNA I SLUŽB.: GRAD OPĆINA, PREDSTAVNIČKA TIJELA, ČLANOVI-KAKO SE BIRAJU, KOLIKO TARJE MANDAT, PRIJEM U DRŽ. SLUŽBU, SLUŽBENICI, NAMJEŠTENICI, KADA OPĆI AKTI STUPAJU NA SNAGU ZUP,ZUS I UREDSKO: ŠTO JE ZUP, KO POSTUPA PO ZUPU, NAČELA, JEDNO PITA, RJEŠENJE-SASTAVNI DIJELOVI, KO DONOSI RJEŠENJE, NADLEŽNOST, KAKO SE POKREĆE UPR. SPOR, KO GA POKREĆE, ŠTO SADRŽAVA TUŽBA PRED KOJIM TIJELOM SE POKREĆE, PISARNICA, KLAS.OZNAKA, URUĐ.BROJ, PEČAT-ŽIG-ŠTAMBILJ, NAČELA, KNJIGE. Eto, to je koliko se sjećam mojih i kolegičinih pitanja. Sretno svima!!!!!!!!
  3. ajde ajde... evo baš mi ptičica kaže da prolaziš!!!
  4. a imam osjećaj da idem iz svega što postoji ))) najviše me muči što će me u posebnom zakačit- imov.-pravno , u čemu si ti?
  5. pa tješim se da nešto i znam, jedva čekam da prođe!! samo da ne budu cjepidlačili.....
  6. a ja se evo natirala pred tri dana pa se borim pomalo. nisi još nikako počeo?
  7. Veliki potdrav svima ovdje i veliko hvala na dobroj volji za pomoći! ja sam ovdje evo prvi put jer imam mali problem oko imov.-prav. dijela. Naime, za 10 dana polažem ispit a za posebni dio mi je određen baš taj imov.-prav. dio pa bi bila zahvalna ako bi netko mogao napisati što uglavnom tu traže jer dugo već nema postova o toj temi a bojim se da se nije što mijenjalo pa da ne padam baš posebni dio. hvala unaprijed, a moje dojmove ispisat ću čim bude gotovo, kako god završilo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija