Jump to content

danielzg

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ljudi evo našao u vjesniku od danas intervju s Ivićem gdje IVIĆ kaže: "Svi hrvatski branitelji kojima je u tijeku postupak priznavanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI), moći će nakon okončanja tog postupka i donošenja pozitivnog rješenja podnijeti zahtjev za invalidsku mirovinu. Drugim riječima, predloženim zakonskim izmjenama neće se promijeniti prava onim braniteljima koji imaju priznati status HRVI-a ili su u postupku priznavanja. Takvih je danas još oko 3000. OVO ZNAČI DA JE DEFINITIVNO DA SE POSTUPCI ZA PRIZNAVANJE HRVI NEĆE OBUSTAVITI! Intervju možete pogledati na web stranici: http://www.vjesnik.hr/html/2009/10/17/Clanak.asp?r=tem&c=1 Nadam se da sam pomogao s ovim da riješimo ovu nedoumicu konačno!
  2. Planina, najvjerojatnije si u pravu! KAd malo bolje pročitaš novi zakon vidiš da u članku 15 striktno piše da se postupci za dokazivanje statusa hrvatskog branitelja itd obustavljaju, a u članku 16 da će se postupci za dokazivanje HRVI dovršiti po odredbama novog zakona (znači ne obustavljaju se). Sad je pitanje da li će novi zakon imati ikakve posljedice na postupke!
  3. Koske Pugy kaže da nije rekao da se postupci obustavljaju a ti kažeš da je! Šta je istina na kraju!
  4. Je li baš rekao točno da se postupci prekidaju ili je rekao samo da nema povezivanja bolesti!
  5. Jutros je gostovao Ivić u onoj emisiji o braniteljima ali nisam uspio stići na početak razgovora! Je li tko gledao emisiju od početka i da li je šta rekao Ivić o onima koji su u postupku za dokazivanje HRVI!
  6. Otkad sam u petak čuo za ovaj novi zakon nisam spavo sve skupa 10 sati! Taman sam izašo iz bolnice prošli mjesec i smirio se malo i sad opet ovo! Nemogu zaspati više ni pomoću tableta a najviše me boli što mi kao dragovoljcu iz 8 mjeseca 91 netko ne da da mi se završi postupak za dokazivanje HRVI-a, a u isto vrijeme ne diraju u tisuće onih koji primaju lažne invalidske i braniteljske mirovine! Zvao me brat od jednog prijatelja dragovoljca koji je isto u postupku za dokazivanje HRVI-a da je nakon 7 godina ovaj opet počeo piti ovaj vikend radi nekih tumačenja ovog zakona po novinama da se postupci ukidaju, a jedan drugi branitelj kojeg sam upoznao u bolnici me zvao jutros isto sav izluđen od priča i prijeti da će se politi benzinom i zapaliti! Ne znam je li ministarstvo uopće svjesno posljedica ukoliko bi se odlučili ne privesti do kraja zakonite postupke za dokazivanje HRVI-a! Ima koji pravnik tu da odgovori je li uopće pravno moguće da se postupci započeti jednim zakonom ukidaju drugim!
  7. Koske, malo me čudi da se toliko raduješ ovom zakonu kojim se pravim braniteljima iz borbenog sektora uskraćuju prava dok u isto vrijeme tisuće lažnih branitelja i pripadnika neborbenog sektora prima visoke mirovine! Prvo bi po meni trebala biti revizija svih mirovina, te zatvori i oduzimanje imovine lažnim braniteljima za iznos koji su dosad uzeli od države a tek onda novi zakon!
  8. Planina, ja imam prvostupanjsko rješenje da sma HRVI na osnovu PTSP-a i imam preko 100 dana u borbenom sektoru!Sad samo čekam drugostupanjsko u Zagrebu da mi potvrdi! Da li ovaj novi zakon ikako utiče na moje rješenje o HRVI-u!
  9. nešto mi pobrkala slova kad sam upisao! Mislio sam reći: željkozoda, Ako sam trenutno u postupku dokazivanja HRVI-a, a imam preko 100 dana u brobenom sektoru, znači li ovo da mi postupak za priznavanje statusa HRVI-a ide i dalje, a ukoliko ga dobijem, mirovina će mi biti izračunata po novom zakonu!
  10. Meni se status HRVI-a određuje na osnovi PTSPA-a! Je li moguće da novim zakonom ukidaju dobivanje HRVI-a na osnovu PTSP-a! malo me muči članak 15 novog zakona iako se tu ne spominje HRVI nigdje! Ima li koji pravnik tu , involviran u ovu problematiku da nam pojasni šta je s onima koji su u postupku dobivanja HRVi zbog PTSP-a!
  11. zeljkozoda, proučio sam cijeli zakon i članak 16 govori samo da će se status priznavanja HRVI i ostalo donositi po odredbama novog zakona. Međutim, na početku zakona pod II " Ocjena stanja i osnovna pitanja koja se treabju urediti zakonom" piše da se predlaže da pravo na invalidsku mirovinu može ubuduće pripadati samo osobama koje imaju PRIZNAT status HRVI! To znači da osobe koje su sada u postupku i nemaju priznat status HRVI nemogu ostvariti pravo na Invalidsku mirovinu! Da li su ovu riječ PRIZNAT i stavili da eliminiraju one koji su u postupku ili?
  12. Podnio sam u roku zahtjev za HRVI i to na osnovi PTSP-a i odobren mi je prvostupanjski status HRVI i sada čekam da mi drugostupanjska komisija odobri status HRVI-a! Ukoliko mi to ne odobri prije donošenja novog zakona, da li to znači da neću imati pravo na mirovinu jer se navodno status HRVI više neć moći dobiti na osnovu bolesti!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija