Jump to content

testera

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zahvaljujem svima na postovima, te na savjetima i pokazanim dobrim namjerama. ipak, na iducoj raspravi nemam namjeru detaljno opisivati svoje prihode ni imovinu. Zakon je jasan, napisan je na hrvatskom jeziku i nema potrebe da ga Sudac kreativno tumaci i prosiruje. Zakone u Republici Hrvatskoj donosi Hrvatski Drzavni Sabor, a NE opcinski sudovi i suci na njima. Bez obzira koji su razlozi i motivi Sucevih dodatnih pitanja (ovi koje ste vi naveli u svojim postovima) i bez obzira na posljedice koje zbog toga mogu snositi, ja jednostavno inzistiram na postivanju slova jednog Zakona RH. Sudac se moze zaliti Zakonodavcu koji je Zakon napisao kako ga je napisao i nema se sto ljutiti na mene zato sto u Zakonu nije izrijekom navedeno da Sudac pita iznos mjesecne place i popis nekretnina u vlasnistvu. E, i zasto onda kreativni Sudac ne pita i iznos mjesecnih troskova nego pita samo mjesecnih prihoda?! Ma nema veze. Onak cist informativno, zasto je na balkanu tako popularno da svaki sudac, cinovnik, milicajac, carinik itd pise Zakone za sebe i kako mu se svidi i kako mu se digne i zasto je to raji toliko normalno?
  2. najljepse zahvaljujem Ivanu i Mati-ju na postovima tj. citaranom clanku i objasnjanjima. Ipak, u citiranom clanku NIJE izrijekom navedeno da Sudac ima pravo na detaljna pitanja o mjesecnim prihodima i detaljnom nabrajanju vlasnistva i imovine vec se DOSLOVNO navodi pitanje "kakva je imovinskog stanja (okrivljenik)". Malo bode oci sto su u citiranom clanku sva ostala (anagrafska) pitanja o jako detaljno specificirana, dok je pitanje o imovinskom stanju tako ostavljeno za slobodnu interpretaciju Suca. Sudjenje je javno, a detaljni podaci o necijim mjesecnim prihodima i privatnoj imovini nisu JAVNI podaci, osim za javne sluzbenike (sto ja nisam). Dakle, na pitanje "kakvog ste imovinskog stanja" KOJE SE NAVODI U ZAKONU odgovorit cu (dobrog, loseg, izvrsnog, jako loseg, jako dobrog, prosjecnog etc.) ali na pitanje "koliki su vam mjesecnu prihodi" i "koje sve nekretnine posjedujete" jednostavno nisam duzan odgovoriti jer ta i takva pitanja u Zakonu jednostavno ne postoje.
  3. Malo me sudi HR pravosudje za neko cudnovato kazneno djelo i na pocetku rasprave sudac me pitao osobne podatke (ime, prezime, adresa, zanimanje, posao itd), ali i iznos mjesecne place te moje imovinsko stanje tj. sto sve posjedujem, nekretnine itd. Na ta pitanja sa placom i imovinskim stanjem odbio sam odgovoriti i pitao svog branitelja (po sluzbenoj duznosti) koja je zakonska osnova suca da mi postavlja ta pitanja u jednom kaznenom postupku. Branitelj mi je samo nonsalantno dobacio da su ta pitanja "normalna sudska praksa", a sudac je ocigledno ljutit u zapisnik unio da odbijam odgovoriti na pitanja o primanjima i imovinskom stanju. Molio bih ucesnika foruma ako mi mogu reci koji Zakon RH daje ovlasti sucu u kaznenom postuoku da postavlja pitanja o prihodima i imovinskom stanju okrivljenika, jer mi se objasnjenje da je to "normalna sudska praksa" ne cini bas jako zakonski utemeljeno. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija