Jump to content

Tiho1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vidima da ima nedoumica oko ove teme. Ja sam nakom 30.06.1996. godine dobio rješenje o zvanju policijskog narednika. Kontaktirao sam kadrovsku u PU i MUP-u. Isti su mi rekli da imam mogućnost odabrati sa kojim ću zvanjem u mirovinu, odnosno zvanje koje mi je povoljnije, bez obzira kada sam dobio rješenje za zvanje prije ili nakon 30.06.1996. Konkretno u mom slučaju je metko iz PU zagubio moje rješenje invalidnosti, tako da mi nisu ovećavali zvanje, ali i to je sada pokrenuto. Poštovanje!
  2. Hvala vam na savjetima. Imam rješenje o invalidnosti drugostupanjske komisije 20% privremeno.
  3. Poštovanje! Ja posjedujem riješenje o zvanju policijskog narednika, a isto tako posjedujem riješenje da se raspoređujem na redno mjesto šefa smjene u PP, koje sam obnašao sve do odlaska na bolovanje, odnosno dok nisam izgubio ovlaštenje, rješenjem prvostupne zdravstvene komisije MUP-a. Iz istog je vidljivo da je posljedica oboljenje koje je nastalo povodom obavljanja službe tijekom Domovinskog rata, te da sam nesposoban za obavljanje poslova policijskog službenika. Čini mi se da je problem nastao u vezi PU-MUP jer mi nisu preveli zvanje sukladno pravilniku o prevođenju zvanja. Kako to riješiti?.
  4. commando hvala na javljanju. Moje osobno zvanje je policijski narednik, a i radio sam na tom radnom mjestu odnosno kao šef smjene u PP. Nikakovo riješenje o zvanju od mup-a nisam dovio, već sam vidio u rješenju od mirovinskog da mi je dodjeljen ćin nadnarenika po kojemu ću i primati mirovinu.
  5. odgovor na moje pitanje pronašao sam na stranici blog by sead - zakoni i pravilnici. možda nekomu pomogne.
  6. poštovanje! ja sam prvi hrvatski redarstvenik. radio sam u policiji kao šef smjene u zvanju policijski narednik. invalidnost 20% omjer civilno-vojno 50-50. dobio sam rješenje mirovinskog o odlasku u mirovinu sa činom nadnarednik. čitao sam na forumu da bih sukladno pravilniku o prevođenju zvanja mup-hv trebao imati čin satnika. tko je dužan postupiti po pravilniku mup ili mirovinsko, jer je očito da nisu postupili po istom. žalio sam se mirovinskom, a žalba mi je odbijena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija