Jump to content

MaliMaleni

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Aha. Znači ja (kao prodavatelj) mogu sklopiti valjani kupoprodajni ugovor, ali će se kupac za upis prava vlasništva dok ne prođe uknjižba. Nažalost, radi poprilično faktora nisam u mogućnosti predugo čekati, a po dosadašnjem iskustvu čekanja na završetak etažiranja i upisa prava vlasništva - morao bi još dugo čekati. A trenutno imam voljnog kupca i OK cijenu (što je u današnje doba rijetkost)... U svakom slučaju ću se još prije mogućeg završetka priče konzultirati sa odvjetnikom oko pisanja kupoprodajnog ugovora. Još jednom, zahvaljujem na odgovoru.
  2. znači, neovisno o datumu prodaje stana, kupac će ga moći prebaciti na svoje ime i prije dovršetka uknjižbe? Puno Vam hvala na odgovoru!
  3. na stranicama gruntovnice za statu z predmeta kaže da je započet rad na spisu(uknjižba) u 10. mj. 2010.
  4. Ispričavam se, nespretno sam postavio pitanje Prodali bi (naš stan u zgradi u kojoj je pokrenuto etažiranje. Znači mislim na kupoprodajni ugovor između nas i (potencijalnog kupca - da li je moguć prijenos vlasništva stana sa nas na kupca ako je taj ugovor potpisan prije 01.01.2013. Ako ne, kako onda prodati stan koji je već 2 godine u postupku uknjižbe, odnosno koga psovat ako prodaja propadne radi toga?
  5. Poštovani. Imam pitanje povodom članaka u novinama vezanih uz raspolaganje sa nekretninama koje su još uvijek upisane u KPU. (nakon 01.01.2013 se neće moći ni prodavati ni darovati nekretninu: http://www.vecernji.hr/vijesti/ako-niste-upisani-gruntovnicu-necete-moci-raspolagati-imovinom-clanak-483666 ) Zanima me što je sa zgradom koja je u procesu etažiranja, odnosno predmeta koji je zaprimljen prije dvije godine na uknjižbu? Isto tako me zanima što ako je kupoprodajni ugovor za stan untar te zgrade potpisan prije 01.01.2013.? Da li je u tom slučaju moguć prijenos vlasništva? Zahvaljujem na odgovoru.
  6. Znam, to mi i je na prvom mjestu. Ako se desi da doktor kaze da mora na mirovanje, te sekunde se vise ne miče, bez obzira na financije. Isto tako, ako doktor ne kaze da treba na mirovanje, ostaje na poslu. Zdravlje je najbitnije... Imam 2 sestre koje su prošle po 2 trudnoće svaka. I obje su radile do 28 dana prije tremina. ALI postoji razlika između poslova i između svake trudnoće. I supruga i ja bi da ostane raditi do kraja, ali u konačnici će doktor imati zadnju riječ. 1. to se mozda moglo riješiti sa postanjem linka a ne cijele konverzacije 2. Uvijek ako se radi o nečemu važnom i meni nepoznatom području postavljam pitanje na više mjesta. Vjerujem ja odgovoru na drugom forumu, ali potvrda dotičnog odgovora će mi samo pomoći. Na bilo kojem forumu se bilo tko može predstavljati kao bilo što/tko mu/joj padne na pamet, te može izjavljivati stvari koje ne moraju nužno biti istinite niti imati veze sa stvarnošću. Ali ako mi se na više foruma potvrdi 1. odgovor, onda je vjerojatnost da je istinit i točan puno veća, zar ne? Ili bi Vi meni vjerovali na riječ kad bi ja sad rekao da sam doktor i da sumporna kiselina može liječiti raznorazne bolesti ako se uzima u koncentraciji od min. 56.5% pola litre dnevno? U svakom slučaju hvala svima na odgovorima.
  7. Pozdrav! Ako je bilo slicnih slucajeva, isprike, cijeli dan googlam pa takve kontradikcije nalazim da mi je stvarno dosta... Znaci: - žena mi je ušla u 3. mjesec trudnoće - Na ugovoru na određeno do kraja ovog mjeseca, tada će imati neprekidnog 12 mjeseci staža u toj firmi Radi prirode posla (cijelo radno vrijeme na nogama) je doktor (zasad) samo predložio čuvanje trudnoće. Sad bi samo molio provjeru dal sam dobro shvatio moguće situacije: a) Supruga odlazi na bolovanje radi komplikacija u trudnoći prije isteka ugovora - poslodavac produžuje ugovor - ostaje na bolovanju do (45) 28 dana prije termina nakon čega se prijavljuje na porodiljni dopust... b) Supruga odlazi na bolovanje radi komplikacija u trudnoći prije isteka ugovora - poslodavac ne produžuje ugovor eh, sad... situacija a) je čista kao suza... poslodavac je drzi na ugovoru, naknade i sve ostalo ide normalno (isto kao i da je na ugovoru na neodredjeno) a situacija b)? negdje nalazim da se već mora prijaviti na burzu u roku 30 dana nakon isteka ugovora (znaci u ovom slucaju do recimo 1.12), a negdje tek nakon kraja bolovanja (odnosno nakon odlaska na obavezni roditeljski dopust (28 dana prije termina) Opet, na nekim mjestima nalazim da se NE treba prijaviti na burzu, nego da po automatizmu i dalje idu naknade kao da je zaposlena, odnosno kao da joj je ugovor produljivan. Zvao sam na info telefon HZZO pa su mi rekli slijedeće: ako ode na bolovanje radi komplikacija prije 1.11. radi manjka staža (mora imati ili kontinuirano 12 mjeseci ili s prekidom 18 mjeseci unutar zadnje 2 godine) će imati naknadu od nekih 830kn mjesečno. Dalje caka - prvi ugovor je potpisan sa datumom 1.11.2008, dosad potpisana 4 ugovora, svaki par dana prije isteka starog, što bi ga reklo da će trenutni ugovor isteći cca tjedan i pol prije ispunjenja uvjeta o 12 mjeseci staža. Znači ovako: Ako ode na bolovanje prije 1.11, odnosno prije isteka ugovora, dobiva naknadu od 830kn, ali se osiguramo da ipak nesto dobiva. Ako ne ode prije isteka ugovora, riskira neproduljenje ugovora (odnosno istek), samim time i naknadu sa HZZO-a, ali se radi o razlici od 17000 kn u slijedećih 5 mjeseci (sto se bolovanja tiče) između 830kn naknade sa manje od 12 mjeseci staža i 4250kn naknade sa 12mjeseci i više... Pa sad bi molio dobre duše koje se u to više razumiju nego ja da mi objasne: 1. da li sam ovo gore dobro shvatio (ali mozda malo nespretno napisao) 2. Ako se desi najgora situacija - riskiramo, supruga ne dobije produljenje ugovora - što nam je činiti te kako u tom slučaju najpovoljnije proći (tu ne govorim o bilokakvoj prevari ili muljanju) Hvala svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija