Jump to content

Lav

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lav objavio

  1. Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

    Članak 238.

     

     

    2. REGISTRACIJA MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA

     

    (5) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da njezina neregistrirana vozila ili vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili njezine neoznačene lake prikolice sudjeluju u prometu na cestama.

    7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

    (8) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

     

     

    Ovo iznad je kazna koju možete očekivati u ovisnosti kada je vozilo zaustavljeno (koji dan).

    Odite na MUP-odjel-registarcija vozila i pitajte pokusne tablice koje bi trebale vrijediti 3 dana da možete registrirati vozilo.

  2. Mirko999B je napisao:

    Ok situacija je fakat hitna, frend je danas bio na sudu zbog par prekrsaja, nije bitno sta, nego mora platit 2200 KN, i to u ponedjeljak, a veceras bit trebo ic na more, pa da li moze njegov rođak u ponedjeljak to otic na sud platit, ili mora on osobno???

    Naravno da možete u svakom slučaju vi platiti umjesto njega.Zašto ne?I ja bih volio imati takve prijatelje :-D

  3. dobro,pretpostaviti ću da je sa tolerancijom ako Vam je dečku bila oduzeta vozačka.Ovako,kako se radi o malom prekoračenju odredbe od 0,5 promila alkohola napišite prigovor kada Vam dođe prekršajni nalog.Stvarno je ovo malo prekoračenje, ali ipak je u odredbi za kaznu od 1000 do 2000 kn što ćete. Prigovorom(ako bude prihvaćen)uspjeti ćete odlagati kaznu,do zastare jako teško,jer se još nezna dali je uopće izvedivo,ali moći će dečko voziti do rješenja o presudi.Sad vjerujem da Vam sve ovo zvuči zbrčkano.Uglavnom,ako dobije kaznu,javite mi se na p.m. pa ću Vas dalje uputiti.

  4. plawusha je napisao:

    Pa sad... nije tvoj otac ali si ti... dakle, "netko" je, oni imaju dokaz i naplatit će kaznu, a sad... ako je auto registriran na oca, ocu će doći kazna na njegovo ime tako da će morati platiti kaznu (ili se žaliti, ali budimo realni, nema pravog razloga za žalbu :namiguje: ) tako da ćeš se s ocem morati dogovoriti o odrađivanju kazne za to što je morao platiti... :namiguje::-D:-D:-D

     

    Nemojte pisati neistine,ako postoji mogućnost da se isto ne plati,a postoji :-o

  5. Pa ja svakako nisam rekao da se ne radi o prekršaju,u ovom slučaju prvo se radi o nepoštivanju ZET-ovog ugovora(pretpostavljam da je Zagreb).Tvrdim da je smiješno ako će sad zbog jedne vožnje bez karte otvarati se postupak pred sudom i u to čisto sumnjam.Možda je to praksa u Zagrebu,ali nije u mom gradu.Uostalom savjet je da se iskoriste svi pravni ljekovi u ovom slučaju,radi se stvarno o gluposti,pa svi smo bili klinci,a i da nismo karte su preskupe,a da ne pričam o monopolu.Sretno!

  6. bubac je napisao:

    Lav je napisao:

     

    Upravo tako kako ste rekli. Ne postoji rok kada ćete se odazvati. To je poziv na sud i tako će Vam se i dostaviti.Toga dana kada dobijete poziv pisati će Vam i kada da dođete na sud (datum/soba). A što se godišnjeg tiče e tu nisam vidovit :-D ,ali mislim da nećete morati prekidati godišnji. Istina je da su se sudovi "ubrzali",ali pretpostavite(ne držite me za riječ) da će Vas pozvati u roku od narednih 2 mjeseca do najviše 6 mjeseci.Sretno i ugodno ljeto! :palac:

     

    Zahvaljujem na ukazanoj pomoći!

     

    Isto tako želim, ugodno i ne prevruće ljeto! :namiguje:

    Hvala,nadam se da sam pomogao. :-)

  7. baldrick_baldri je napisao:

    Nešto prije ponoći na Srednjacima 5 prijatelja sjedi na klupicama, a oko njih 1 butelja vina, 2 neotvorene i 2 prazne limenke pive. Dođu dva nadobudna mlada policajca i zapišu nam 5 kazni za konzumaciju alkohola. Pošto nemamo iskustva s prekršajnim nalozima , a i nismo se slagali s napisanim (čak je i kriva ulica prekršaja koju su upisali u nalog), nismo potpisali (osim jednog koji je znao da je riječ samo o preuzimanju). To je bila vjerojatno greška, ali plavci nam se nisu potrudili razjasniti svrhu potpisa.

     

    Što napraviti? Prigovor ili platiti? Imamo li šanse na sudu? Nije do love toliko, koliko zbog gluposti (i naše i njihove).

     

    Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu :zivili:

    Zašto ako već tražite pomoć ne precizirate malo?Niste napisali ništa što bi moglo se razumjeti kao prekršaj(tj.niste naveli članak,iznos kazne itd. ),malo više informacija nebi škodilo...

  8. bubac je napisao:

    Lav je napisao:

     

    Vama isti odgovor kao gore.

    Ovo što ste gore napisali:

    Lav je napisao:

    Čekajte da postane pravomoćno i ne pišite žalbu.Nikakva molba,Sud će Vas pozvati da se izjasnite za Rad za opće dobro.Što će te vi naravno i reći

    Znaći nakon što prođe rok za plaćanje kazne koju ne platim, pismeno mi na kućnu adresu dolazi taj poziv... U kojem roku se moram odazvati na njega, mislim bit će navaden datum ili kako?

    Pitam da znam kako planirati godišnji :zbunj:

     

    Upravo tako kako ste rekli. Ne postoji rok kada ćete se odazvati. To je poziv na sud i tako će Vam se i dostaviti.Toga dana kada dobijete poziv pisati će Vam i kada da dođete na sud (datum/soba). A što se godišnjeg tiče e tu nisam vidovit :-D ,ali mislim da nećete morati prekidati godišnji. Istina je da su se sudovi "ubrzali",ali pretpostavite(ne držite me za riječ) da će Vas pozvati u roku od narednih 2 mjeseca do najviše 6 mjeseci.Sretno i ugodno ljeto! :palac:

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija