Jump to content

Musava

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U zadnje vrijeme pojavljuje se mnogo novinskih članaka o novom zakonu koji će zabraniti uzgoj i držanje tzv. opasnih pasmina pasa. Kod nas u Hrvatskoj za početak će zabraniti uzgoj pit bull terijera i japanskih tosa. Uskoro se planiraju i zabraniti ostale pasmine koje se smatraju opasnima za ljude. Link o spomenutom. http://www.monitor.hr/clanci/pit-bull-terijeri-i-japanske-tose-do-kraja-godine-zabranjene-pasmine/3581/ Ja sam vlasnica Američkog stafordskog terijera i uskoro ću po zakonu morati sterilizirati svoga psa. Zgraža me ta pomisao i ne mogu vjerovati da će se tako nešto provesti u našoj državi. Putem interneta članica sam mnogih grupa ljubitelja i vlasnika tih pasmina. Brojimo se u desetcima tisuća. Veoma se protivimo nadolazećem zakonu i željeli bismo ako je moguće skupljati potpise za peticiju koja bi potaknula na to da se zakon izmjeni. Želimo da se neodgovorni vlasnici i psi koji su počinili bilo kakav napad na ljude ili ostale životinje kazne, a ne da se kazni cijela pasmina. Za lošu reputaciju ovih pasa zaslužni su neodgovorni vlasnici, a ne obitelji čiji su psi veliki pratioci i prijatelji u nihovim životima. Ukoliko se ovaj zakon usvoji kroz nekoliko godina uništiti će se nekoliko pasmina pasa, istrijebiti će se, samo zbog pojedinaca. što je sve potrebno za pokretanje takve peticije, ako je moguće? I koliko je potpisa potrebno? Zahvaljujem na čitanju i odgovorima.
  2. Ona je i sama predložila da mi ona sama uplačuje mjesečni iznos bez uplitanja suda, ali kaže da mi može dati najviše 300 kn mjesečno. Objasnila sam joj da je to malo , a ona tvrdi da više ne može (a u to sumnjam i znam da bi mogla dati više...). Najbolje bi mi odgovaralo kada bi sud odredio pošteni iznos ali da dođe do toga mora doći i do tužbe, zar ne? Ne tražim ja neke ogromne iznose nego da imam dovoljno za neke svoje potrebe. Npr. fakultetska godina mi je počela prije dva tjedna i zbog trenutnog stanja ja nemam za skripte koje su mi prijeko potrebne. U ovome trenutku i tih 300kn bi mi jako dobro došlo. Nadam se da ću si ih moći priuštiti slijedeći mjesec. Tata radi na crno da imamo za osnovne životne potrebe i da imam za vlak do fakulteta, a ona već tri mjeseca prima alimentaciju za mene, a ja od kada ne živim s njom nisam ni ručala u kući njezinog supruga. Trudim se ostati hladne glave u svemu ovome, ali veoma sam emotivna osoba pa sam još i pod dodatnim stresom. Ali mogu reći da mi je život kod tate veoma lijep iako imamo samo ono osnovno, a dok sam živjela sam mamom imala sam luksuz i nisam bila sretna.
  3. Musava

    Savjet??

    Imam 19 godina. Moji roditelji su razvedeni već 14 godina. Tih proteklih godina živjela sam sa svojom majkom i otac je uredno plaćao alimentaciju. Prije 3 godine moja majka se udala i ja sam morala živjeti s njom, njezinim mužem i s njegova dva sina. Nije mi dala izbora. Meni takav život nije odgovarao i odlučila sam se odseliti k ocu, a on je to naravno s veseljem prihvatio. Majka me sad osuđuje jer tvrdi sam ju iznevjerila i izdala i od kada sam se odselila konstantno me psihički iscrpljuje različitim razgovorima u kojima optužuje mog oca da maipulira mnome. Imam i starijeg brata koji studira i odselio za potrebe studija prije 4 godine. U zadnja 3 mjeseca otkako sam kod oca alimentacija je uredno sjedala na majčin račun iako smo i ja i brat punoljetni (inaće se koliko sam saznala, u slučaju punoljetnosti i redovitog školovanja alimentacija se uplaćuje na tekući račun svakog djeteta) U ta 3 mj.moj otac je dao više od 3000kn alimentacije, a majka je meni od toga dala 150kn. Pošto sam ja sada redoviti student novac mi je potreban jer otac si ne može priuštiti moj studij i plačanje alimentacije. Iz tog razloga otac i ja smo odlučili na sudu obustaviti plaćanje alimentacije za mene i brata. Brat se odazvao na poziv suda i dogovorena je rasprava koja slijedi. Brat je redoviti student i pod majčinim je skrbništvom te ima pravo na alimentaciju. Otac mu naravno želi plačati i na raspravi će se obojica tako izjasniti. Ali imam li i ja sada pravo na alimentaciju koju bi plačala moja majka? Sutkinja mi je rekla da imam, ali ja bih trebala tužiti svoju majku, s obzirom da sam punoljetna. Zanima me postoji li način da se ugovori plačanje alimentacije bez toga da moram tužiti svoju majku? Ona je veoma osjetljiva i treba joj duže vremena da neke stvari shvati. Bojim se da ako ju tužim da će joj to ozbiljno naštetiti zdravlju jer će to shvatiti kao neki moj način da joj namjerno naudim. Pošto ona sve moje postupke od odlaska k ocu shvaća kao urotu ili nešto slićno. Jeli moguće da na nadolazećoj raspravi uz prisustvo majke pokušamo dogovoriti njezino plačanje alimentacije ili je tužba neizbježna? I ako mi netko može još nešto savjetovati voljela bih da mi napišete. Više ne znam kako da se ponašam i što da činim jer svaki moj korak komentira i cijela majčina strana obitelji uz konstantno osuđivanje. Meni je s ocem divno. Puno toga nadoknađujemo i ne želim ni u kojem slučaju vračati se majci i njezinom mužu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija