Jump to content

dnevnik

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bartleby, ne znam samo otkud tolike insinuacije o interesu djeteta i takvi komentari? Usuđuješ se ići prilično daleko s njima a daleko od toga da poznaješ situaciju. Ja sam postavila pitanje i obrazložila ga... Ne vidim zašto je potrebno toliko insinuirati na bijesne majke koje su očajne i spremne na sve da se osvete očevima i onemoguće kontakt? Ne smatram da trebam iznositi svoju obranu... Ne osjećam se loše s ničim što sam poduzela i kao što sam već navela i sama sam pokrenula postupak da se reguliraju susreti od strane suda jer s drugom stranom nemam komunikaciju kakva je u interesu djeteta. Što znaš o suzama i tuzi djeteta koje mjesecima pokušava doći do svog oca? Kada ga se mjesecima naziva samo da mu čuje glas a s druge strane nema odgovora jer taj isti otac kako sam kaže "u fazi da ne može i želi se s time baviti jer ima pametnijeg posla". i tako svakih par mjeseci... Evo, ipak me smeta kad netko paušalno (očito zbog svog drugačijeg iskustva) generalizira roditelje bili oni majke ili očevi...
  2. Hvala svima na dosadašnjim odgovorima... Ali nije problem u tome...Naravno da je sigurniji s njim u vrtiću nego li na cesti... Radi se o tome da one mene uvjeravaju da je zakon takav i da ga one moraju poštivati (i to na poprilično bezobrazan način) i da ako on želi da mu ga moraju dati i za odvođenje iz vrtića (iako on to još nije tražio a ja sam se izričito izjasnila da se ne slažem s tim). Mene je zanimao zakonski aspekt jer mi to što one govore nikako nije logično. Lako je govoriti o pravima... Ja volim govoriti prvenstveno o obvezama koje imam da bi se mogla pozivati na prava. Dok nisam ništa poduzimala onda su me uvjeravali da sam ja ta kome je dijete povjereno i da sam dužna zastupati njegove interese. Sada kada sam pokrenula da se reguliraju susreti i kada je dobio kaznenu prijavu zbog neplaćanja alimentacije preko 2 godine, sad sam u očima mnogih bjesna majka, željna osvete iako je ovo zadnje što mi je u životu trebalo... Nije nikad jednostavno... Svejedno, smatram da sam dužna znati djetetova i svoja prava i poduzeti sve u svojoj moći kako bih ga zaštitila. Nažalost, svjedoci smo da se u ovoj državi, tek kad se dogodi tragedija onda traže krivci a ne gleda se da se spriječe takve stvari...
  3. "Od 11. svibnja 2007. godine svi dječji vrtići i druge pravne osobe koje provode programe predškolskog odgoja bili su dužni u svoje godišnje planove i programe unijeti mjere sigurnosno-zaštitnih i preventivnih aktivnosti te izraditi protokole postupanja u svim mogućim kriznim situacijama radi sigurnosti djece u skladu s nacionalnim programima." - to sam našla googlajući, evo link: http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=2196 nakon šta sam par takvih pravilnika pronašla objavljenih na Internetu a u sklopu njih sam našla i to da se ne dozvoljavaju druženja unutar vrtića. Što se tiče opasnosti; da, otac je alkoholičar, u pijanom stanju vozi, štoviše, dijete stavlja ispred sebe pa se voze zajedno... Izlet je kafić u kojem on kombinira pivu i pelinkovac dok dijete sjedi pored njega. Autosjedalica koju sam kupila za njegovo auto nije nikada korištena... Ostavljao je dijete zaključano u autu dok si on ode nešto obaviti, isto tako kad mu je nešto "iskrsnulo" ostavljao ga je s njemu potpuno nepoznatim osobama... ne znam koliko bih mogla nabrajati... I tete mene uvjeravaju da je zakon takav da one ne mogu ništa i da on nije bio vidno pijan kad je došao... Zato sam pitala što znači sporazumno dok ne dobijemo novu odluku? da li ja to sve zbilja trebam mirno gledati i moliti da se zlo ne desi???
  4. Pitanje sam i postavila zato što se nije moguće dogovoriti. Dakle, što kada nije moguće postići dogovor a u sudskoj presudi piše sporazumno? Da, smatram da je neprimjereno druženje gdje se dijete vadi iz svoje igre, sasvim mu je nepredvidivo kada će do susreta doći jer mu se ništa ne najavi, a pogotovo kad do tog susreta dolazi svakih par mjeseci. Postoji naputak o sigurnosti djece Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa gdje stoji da osoblje vrtića ne smije dozvoliti druženja roditelja s kojim dijete ne živi u vrtićkim prostorijama, ne znam da li je on obligatoran. Obzirom da je ovo pravni forum mene bi zanimale pravne činjenice, a ne što ja mislim pa vas molim ako netko zna praksu po tom pitanju da mi odgovori.
  5. Molila bih upućene da mi pomognu pravnim savjetom! Sudskom presudom odlučeno je da se susreti između oca i djeteta odvijaju sporazumno. Otac neredovito viđa dijete, sad je prošlo 6 mjeseci da ga svojom voljom nije vidio a takvih perioda je već nekoliko puta bilo. Dijete sve teže podnosi neredovita viđanja te sam putem suda tražila da regulira viđanja pod nadzorom (dijete se dovodi u opasne situacije)jer mi to s bivšim ne uspijeva ali o toj stvari još nije odlučeno. Sad se pojavio u vrtiću te mu je odgajateljica dopustila susret u vrtićkim prostorijama što smatram neprimjerenim te sam molila da mu to ne omogućavaju jer vrtić nije mjesto susreta i viđanja roditelja i djece. U vrtiću se pojavio, po mom mišljenju, jer je dobio i kaznenu prijavu jer alimentaciju ne plaća dulje od 2. godine pa je od strane policije pozvan na razgovor. Pitanje je: Da li vrtić može ignorirati moje molbe da tako nešto ne dozvole? i Što podrazumijeva "sporazumno" viđanje???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija